ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Aksu ve Dr. Tahtacı, huzur, güven ve birliğe ihtiyaç duyduğumuzu vurguladı

Aksu ve Dr. Tahtacı, huzur, güven ve birliğe ihtiyaç duyduğumuzu vurguladı
YAYINLAMA: 06 Ekim 2022 / 13.25
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2022 / 20.14
Milliyetçi Demokrasi Partisi ve Anavatan Partisi il başkanları Gaziantep’ten beş milletvekili çıkaracaklarını söyledi

İlimizde seçimlere katılmaya hak kazanan partilerin il başkanlarıyla görüştük. Milliyetçi Demokrasi Partisi Gaziantep il Başkanı Dr. Ali İhsan Tahtacı, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunduğunu, birbirimizi karalayarak bir yere varamayacağımızı söyledi. Anavatan Partisi Gaziantep il Başkanı Ata Aksu ise hangi düşünceye sahip bulunursa bulunsun birlik ve beraberlik içinde bulunmamız gerektiğini vurguladı. Halkçı Parti Gaziantep il başkanı Sefer Başkaya’yı bulmak mümkün olmadı. Ne parti binası var ne de telefonları. Bu yüzden Başkaya’yı bulur bulmaz onunda görüşlerine yer vereceğiz. Seçim havasına girilmesi nedeniyle Gaziantep’te seçimlere katılma hakkını kazanan parti başkanlarının görüşlerini zamanla imzaları ile birlikte vermeye çalışacağız.

Milliyetçi demokrasi Partisi Gaziantep il Başkanı Dr. Ali İhsan Tahtacı partilerin güçlü olduğunu seçmenlere güvendiklerini ifadeyle Gaziantep’ten beş milletvekili çıkaracaklarını bildirdi. Doktor tahtacının görüşleri şöyle:

Vatandaş siyasi partilere karşı biraz küs gün yeniden bir seçim olursa güçlü hizmetimizin gidip yerine 12 Eylül evvelinde kilere benzer siyasi partilerin kurduğu kargaşaya ve güvensizliğe sebep olan hükümetlerin gelebileceği ihtimali Türk seçmeni düşündürmektedir.

Siyasi partiler seçim konuşmalarında birbirlerini karalayarak değil, milletin bu güvensizliğini, mutluluk ve itimada dayanan, ikna edici konuşmalar ve toplantılar yapmak mecburiyetindedir.

Türk milleti siyasi istikrara mutluluğa, güveni şiddetle muhtaçtır. Bu ihtiyaç için hepimizin akıllıca çalışmamız gerekmektedir.

Anavatan Partisi Gaziantep il Başkanı Ata Aksu da seçimlerde Gaziantep’ten beş milletvekili çıkaracaklarını, milletin teveccühünü kazandıklarını ifadeyle şunları söyledi: “Ülke sathında teşkilatımızın gösterdiği gayret ve heyecan aziz milletimizin partimize gösterdiği teveccühünü ifadesidir. Yakın geçmişimizde yaşadığımız yıpratıcı ve acı hadiseler memleketimizin üzerine oynanmış oyunlardır. Bu suretle milli birlik ve beraberliğimiz ile devletimizin bekası tehlikeye düşmüş, öte yandan ekonomik olarak da zaaf içine düşürülmüş dur. Bu durumun şuuru içerisinde millete geleceğimize çok dikkatli ve güvenle bakmalıyız.

Anavatan Partisi olarak, şuurlu bir şekilde devletin temel nizamına, iktisadi ve sosyal politikaya hakim kamu idaresine ve dış politikada tecrübeli bir kadro ile yola çıktık. Memleketimize sahip, milletimize hizmetkar, ancak yapabileceğimizi vaad Edip, vademizde mutlaka durmayı şiyar edindik. Sevgi ve barış düsturumuzdur. Biz sosyal adaletiz. Ama bu hayatı bir sosyal adaletçilik değildir. Biz milliyetçi, manevi değerlere saygılı, gelenek, örf ve adetlere bağlı, ekonomik de serbest rekabet inanan, sosyal adalet taraftarı bir partiyiz. Bu inanç ve heyecanla devletimizin önünde yeni başlayan dönem içerisinde, dürüst, Ölçülü, kavgadan uzak bir politika yapmanın zaruri yetini belirterek, daha önce siyasi eğilimleri ne olursa olsun Anavatan Partisi’nin programını inananları birlik ve beraberliğe davet ediyoruz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *