ANASAYFA arrow right Yaşam

AKP'ye yakın şirketin araştırma sonucu: Tarikatlar kapatılsın

AKP'ye yakın şirketin araştırma sonucu: Tarikatlar kapatılsın
YAYINLAMA: 09 Ekim 2020 / 16.44
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2020 / 16.44
Tarikat ve cemaatlerin yükselişi devam ederken, yurttaşlar tarikat ve cemaatleri istemiyor.

Sık sık bürokrasideki konumları, iktidarla olan ilişkileri ve cinsel istismar ve taciz olayları ile gündeme gelen tarikat ve cemaatler hakkında yapılan araştırmada yurttaşlar, ‘Tarikatlar kapatılsın’ dedi.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen OPTİMAR'ın her ay yaptığı "Türkiye'nin Nabzı" araştırmasına göre toplumun çoğunluğu cemaat ve tarikatların zararlı olduğunu ve yasaklanması gerektiği görüşünü savunuyor.

Ankette "cemaat ve tarikatlar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yüzde 57,2'lik çoğunluk "toplum için zararlılar, yasaklanmalı" yanıtı verdi. Ne faydalı ne zararlıdırlar diyenlerin yüzde 14.7 olurken "toplum için faydalılar, olması gerekir" diyenlerin oranı yüzde 11.6'da kaldı.

Ankette, cemaat ve tarikatların yasaklanması gerektiğini savunanların oy verdikleri partilere göre dağılımında da oldukça çarpıcı bir tablo ortaya çıktı. Buna göre 24 Haziran seçimlerinde AKP'ye oy vermiş olanlar arasında yüzde 46.9'luk bir kesim söz konusu yapıların yasaklanması gerektiği görüşünde birleşti. Bu oran MHP'de yüzde 68'e çıkarken, en yüksek oran ise yüzde 70 ile CHP'ye oy veren kesimde oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *