ANASAYFA arrow right Güncel

AKP’li kadınlar 81 ilde Dilipak'tan şikâyetçi oluyor

AKP’li kadınlar 81 ilde Dilipak'tan şikâyetçi oluyor
YAYINLAMA: 07 Ağustos 2020 / 18.03
GÜNCELLEME: 07 Ağustos 2020 / 21.18
AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, “İstanbul Sözleşmesi kaldırılınca sorunlar bitiyorsa kaldıralım” dedi ve Sözleşme’yi savunan kadınlara hakaret eden Dilipak hakkında suç duyurusu yapacaklarını söyledi.

AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Dilipak’ın, İstanbul Sözleşmesi’ni konu aldığı “AKP’nin papatyaları” başlıklı yazısında kullandığı “fahişe” kelimesiyle ilgili, “Bu saldırganlığınız, ahlaksız sözleriniz ve iftiraya varan yakıştırmalarınızla kendinizi küçültmeyin. Edebe mugayir yazarak kaybettiğiniz itibarı, yazdığınız bu üsluptaki yazılarınızla kamuoyunun dikkatini çekseniz bile geri kazanamazsınız” dedi.

“AK Parti kadın hareketi feminist bir harekget değildir”

Anadolu Ajansı'nın aktarımına göre Çam, şöyle konuştu:

 “AKP’li kadınlar erkekleşerek değil, kadın kimliğiyle, dik duruşuyla siyaset yapar. Samimiyeti, mütevazılığı ve çalışkanlığıyla itham ettiğiniz ‘papatya’ asla olamaz. AK Parti kadın hareketi bir feminist hareket değildir.

“Hak yolunda, mazlumun yanında, zalimin karşısında, yalnızca ahlakın ve adaletin savunucusudur. Kulluk ve insanlık bilinciyle il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle sokak sokak milletiyle, halkıyla hemhal olan bir harekettir.”

“İnsanlık rotasından çıkmış”

Çam, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin ise şöyle dedi:

 “Mesele o değil. Şayet tüm dertler sona erecekse bence de kaldıralım. Kaldıralım ki değişen bir şeyin olmadığını herkes görsün. Bu işe ciddi kafa yoranlara saldırma, bunun üzerinden siyaset yapma, dikkati  çekme ve sosyal medyadan takipçilerini artırma hevesinde olanların fırsatlarını da ellerinden alalım. 

“Bu tartışma bitsin ki esas meselemizin çocuklarımızı her türlü kötülükten, çirkinlikten ve azgınlıktan korumak için gayretle çalışanları rencide edici sosyal medya paylaşımları ile bu sorunların çözülmeyeceğini anlayalım. Esas olan insan yetiştirmenin önemini hatırlayalım.

"Sona erdirelim ki ahlaksızlığın ve rezilliklerin her yerde çoğalmasının esas nedeninin insanlığın rotasından çıkması olduğunu görmüş olalım. Yaş ve kuru ne varsa, bir çuvalın içine doldurarak gerçek sorumluluklardan kaçamayacağımızı görelim. İşin özüne odaklanalım.”

Dilipak’ın yazısı

Dilipak, 27 Temmuz tarihli yazısının ilgili kısmında şunları kaydetmişti: 

“AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum 'Yeşil Sermaye' de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim 'Yeşil sermaye' davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *