ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP yerel yönetimlere sıkı hazırlanıyor

AKP yerel yönetimlere sıkı hazırlanıyor
YAYINLAMA: 15 Ocak 2023 / 16.21
GÜNCELLEME: 15 Ocak 2023 / 16.21
AKP Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, yerel yönetimler Başkanlığı ile kadın kolları yerel yönetim başkanlığının işbirliği içinde Nisan 2004 yılında yapılacak yerel seçimlere sıkı şekilde hazırlanıldığını bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen AK Parti beşinci bölge yerel yönetimler toplantısında herkes tarafından saygı gören ve kaliteli adayların halkın önüne çıkartılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Yerel yönetimlerin başarısının, AKP’ye iktidar yolunu açtığını ifade eden Şahin, şunları anlattı: “AKP için en büyük sermaye halkın güvenidir. Merkezi idarelerde yerel mahiyet arz eden çok fazla yetki var. Bunun önlenmesi için yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Yolsuzlukların arkasında da merkezi yetki yığılmasının etkisi var. Bu konuda Türkiye’nin yeniden yapılanmaya ihtiyacı vardır. Yerel yönetimler reformu bir an önce yapılmalı. Hükümetimiz, popülizmden uzak, Türkiye’nin çıkarlarını düşünen bir politika izliyor. Hedefimiz, kaliteli, hızlı ve en iyi hizmeti ortaya koymaktır. Bu reformları, Türkiye’nin üniter yapısını koruyarak gerçekleştireceğiz.”

Şahin, yerel yönetim reformunun gerçekleştirilmesi için çıkartılan yasal düzenlemelerin, ancak Nisan 2004 seçimlerinde AKP kadrolarının seçimleri kazanması ile başarıya ulaşacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *