ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP ve CHP doldu taştı

AKP ve CHP doldu taştı
YAYINLAMA: 23 Ağustos 2021 / 14.46
GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2021 / 14.46
Ramazan Bayramı, AKP ve muhalefet partisi CHP’de olağanüstü bir kalabalık ve hareketli geçerken, diğer partiler sakin ve sönüktü. Barajın altında kalan partilerde bayram kutlamaları erken sona erdi, AKP ve CHP’de saat 14.00’e kadar sürdü.

AK Parti ilk Şeker Bayramı’nı Zümrüt Düğün Salonu’nda kutladı. Cuma günü sabah saat 10.00’da başlayan bayramlaşmaya Gaziantep Milletvekili Devlet Bakanı. Kürşat Tüzmen ile diğer milletvekilleri Nurettin Aktaş, Ömer Abuşoğlu, Ahmet Üzer, Mehmet San, Fatma Şahin ve Mahmut Durdu, il başkanı Ökkeş Eruslu, meclis üyeleri ve parti yöneticileri katıldı. Çok sayıda kalabalığın katıldığı bayramlaşma uzun sürdü. AKP’nin ilk bayramlaşmasına bürokratlar da ilgi gösterdi.

CHP Parlamento dışında kaldığı yıllardaki bayram kalabalığı ile şimdiki arasında fazla bir fark olmaması dikkat çekti. CHP il binasında yapılan bayramlaşma bayramın ikinci günü saat 10.00’da başladı. Milletvekilleri Abdülkadir Ateş, Mustafa Yılmaz ve Ahmet Yılmazkaya ile İl Başkanı Duran Ergetir, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıöver, Şehitkamil İlçe Başkanı Zihni Kepkep, ilçe başkanı ve yöneticiler ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Partililer bayramlaşmak için bina dışında uzun kuyruk oluşturdu. Bu arada binanın dışına çay ocağı kuruldu ve partililere çay servisi yapıldı. Uzun süredir partiye uğramayan bazı eski yöneticilerin de bayramlaşmaya katılması dikkat çekti.

Seçimlerde barajın altında kalan ANAP ilk kez bu kadar sakin ve sessiz bir bayram geçiriyor. İl binasında düzenlenen bayramlaşmada İl Başkanı Necati Binici ile Namık Taşar ve eski il başkanı Mehmet Büyüknacar hazır bulundu. Az sayıda partilinin katıldığı bayramlaşma sönük ve kısa sürdü. Eski Turizm Bakanı Mustafa Taşar’ın Şeker Bayramı’nı İzmir teşkilatı ile kutladığı için Gaziantep’e gelemediği kaydedildi.

DSP’de de yine aynı sessizlik ve sakinlik vardı. İl binasında düzenlenen bayramlaşmada il başkanı Ahmet Yaşaroğlu, Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Kenger ile Şehitkamil İlçe Başkanı Nadire Karayılan vardı. Bu arada bayramlaşmaya eski milletvekili adaylarından Doğan Özdemir ve Sadettin Koyun ile diğer adaylar ve eski il başkanı Cahit Bayram ilçe başkanı Haşan Topuz da katıldı.

3 Kasım seçiminde yüzde 6 oy alarak barajın altında kalan DEHAP’ta da bayramlaşma sakin geçti. Buradaki bayramlaşmaya DEHAP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bolu ile HADEP İl Başkanı Abdullah İnce, il ve ilçe başkanı ve yöneticileri ile eski milletvekili adayları katıldı.

Öte yandan MHP, Genç Parti, DYP, SP, BBP ve ÖDP gibi partilerde de bayramlaşma töreni sakindi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *