ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP, tek listeyle seçime gidecek

AKP, tek listeyle seçime gidecek
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2022 / 14.45
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2022 / 14.45
Ökkeş Eruslu‘nun AKP il başkanlığına yeniden adaylığını açıkladığı basın toplantısında kadın kollarından ilçe başkanlarına hemen tüm partili bir aradaydı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 27 Temmuz’da kapalı spor salonda yapılacak olan AKP il kongresine tek listeyle gidileceği açıklandı.

Ökkeş Eruslu‘nun yanı sıra bir süredir adı il başkan adayı olarak geçen Hayri Kamalı, teşkilat olarak tek listeyle seçime gidilmesinin uygun görüldüğünü, bu nedenle aday olmadığını söyledi.

Millet bizden hizmet bekliyor

Kamalı, “Millet bizden hizmet bekliyor. Milletin hizmet beklediği, yerel seçimi yaklaştığı bir dönemde, tek yumruk olmamız gerek. Bu nedenle seçime tek listeyle gidilecek. Gaziantep’te AKP’yi kimsenin bölmeye parçalamaya hakkı yoktur. Ayrıca kimsenin böyle bir lüksü de yoktur” diyerek aday olmadığını yineledi.

Tek yumruk olmak için

AKP’nin 27 temmuzdaki il kongresinin tek adayı Ökkeş Eruslu ise, her AKP’li üyenin aday olma hakkı bulunduğunu, ancak şu anda tek listeyle gidilmesinin uygun görüldüğünü belirtirken, biz bir aileyiz. 9 ilçe başkanı ve kadın kolları ile birlikte gönül birliği içindeyiz. Her ailede olduğu gibi bizim de ailemizde ikaz edenler ve göreve talip olabilir. Bunları saygıyla karşılarız. Bunlar demokrasinin gereğidir. Ancak yaklaşan yerel seçimlerde AKP’de kırgınlıkların olmaması ve tek yumruk olarak hareket edilmesi daha uygun görülmüştür. Milletimiz AKP’yi tek başına iktidar yaparak bizlere büyük bir sorumluluk yükü sevmiştir. Bu sorumluluğu bütün teşkilatımızın taşıdığını görerek mutlu olmaktayız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *