ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP tasfiye olmaya mahkûmdur

AKP tasfiye olmaya mahkûmdur
YAYINLAMA: 25 Ocak 2023 / 12.33
GÜNCELLEME: 25 Ocak 2023 / 12.33
Saadet Partisi genel başkan yardımcısı Cevat Ayhan, “AKP bir hevestir, parti olmadan tasfiye olmaya mahkumdur” dedi.

Ayhan, partisinin Gaziantep il Divan’ı toplantısında yaptığı konuşmada, AKP’nin gerçek anlamda bir siyasi parti değil ‘geçici bir heves’ olduğunu öne sürdü.

“AKP geçici bir hevestir, parti olamadan tavsiye olmaya mahkûmdur. Mahalli seçimlerde göreceksiniz silinip gidecekler” diyen Ayhan, 3 Kasım seçimlerinin seçmenin şaşkınlık yaşadığı bir dönem olduğunu, SP’nin çabuk toparlanıp eski gücüne ulaşacağını savundu.

AKP’nin dış güçlerin ve medyanın desteğiyle iktidar olduğunu herkesin bildiğini öne süren Ayhan, şunları söyledi: “Bizim tabanımızda AKP’ye destek oldu. Bu partiye destek veren ikinci zümre ise fakir, geçinemeyen, zor durumda olan insanlardı. Tayyip Erdoğan’ın sahasında oluşturulacak karizmaya umut bağladılar. Tayyip Erdoğan için ‘bir Battalgazi olur, her şeyi düzene sokar’ diyerek AKP’ye oy verdiler. Ama 11 aydır hükümetler, ne yaptılar acaba diyerek geriye baktığımızda ortada bir şey yok.”

Yaşadıkları sıkıntıların giderileceğini düşünerek AKP’ye oy verenlerin durumunda bir iyileşme olmadığını savunan Ayhan, “Medya iyileşmeye, rahatlamaya yönelik ışıklar saçıyor ama çarşıda, pazarda, köyde bir rahatlama göze çarpmıyor” diye konuştu.

Ayhan, başörtüsü başta olmak üzere inancını yaşamada engellerle karşılaşan, bu engellerin kaldırılması için AKP’ye destek verenlerin de beklentilerinin gerçekleşmediğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *