ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP sıkıntı yaratıyor

AKP sıkıntı yaratıyor
YAYINLAMA: 26 Ekim 2021 / 15.15
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2021 / 15.15
AKP Hükümeti’nin iç ve dış politikada çok acemi tutum izlediğini, bunun ülkede sıkıntılara yol açtığını ifade eden DSP İl Başkanı Vekili Ahmet Yaşaroğlu, hükümetin olası Irak savaşı konusunda uzun süre izlediği belirsiz politikanın da ayrı bir sıkıntı yarattığını açıkladı. Yaşaroğlu, savaşa karşı olmanın ancak somut adımlarla mümkün olacağını kaydetti.

Hükümet, ABD’nin talebini dikte ettirmek istiyor

Yaşaroğlu, yaklaşık üç aydan bu yana iktidarda olan AKP’nin bir yandan herşeye zam yaptığını, diğer yandan dış ve iç politikalardaki tutarsızlık sıkıntısını halkın çektiğini açıkladı.

Yaşaroğlu, “Türk halkı ve dünyanın çoğu ülkesi savaşa karşı, savaş istemiyor. Türkiye’nin % 90’ı savaşa karşı, buna rağmen AKP bu konuda uzun süre belirsiz politika izledi. Fakat sonunda geçtiğimiz Perşembe günü yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisi oturumunda savaşın içerisinde olmanın ilk adımına atmış oldu. Bu karara rağmen hala savaş istemediklerini, barıştan yana olduklarını ifade ediyorlar. Tıpkı bundan üç ay önce olduğu gibi. Halkı sürekli oyalamak, aldatmak ve dikkatleri başka tarafa çekmek için yalan, yanlış politika yapma çabası içindeler. Ama halkımız bunları er geç tanıyacak ve bu gidişle arkalarındaki desteği çekecektir. Tıpkı 3 Kasım seçimlerinde DSP dahil birçok partiyi barajın altına koydukları gibi. AKP savaş istemiyoruz diyor, ama diğer yandan ABD’nin talebini Irak liderine dikte ettirmek istiyor. Böyle saçma politika olmaz” dedi.

İl Başkanlığını vekaleten yürüttüğünü söyleyen Yaşaroğlu, aktif siyaseti bırakacağını belirterek, “Bayramdan sonra teşkilatlara atama yapılması ihtimali var. Ben zaten işim nedeniyle yeteri kadar zaman ayıramıyorum. Aktif siyaseti bırakacağım” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *