ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP ikili politika izliyor

AKP ikili politika izliyor
YAYINLAMA: 22 Ekim 2021 / 17.35
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2021 / 17.35
AKP'nin ikili politika izlemesinin piyasaya zarar verdiğini söyleyen il sekreteri Savaş Gürkan, Irak Savaşı'nda Türkiye'nin, ABD ve İngiliz emperyalizminin yanında yer almasına karşı olduklarını açıkladı.

Hükümetin seçim sırasında halka verdiği sözlerin hiçbirinin uygulamaya koyulmadığını, aksine IMF ile yapılan anlaşmaları kaldıracaklarını ve nemaları ödeyeceklerini, memura işçiye geçimini sağlayabileceği zam yapacaklarını, çiftçinin yüzünü güldüreceklerini, parasız hastanın hastanelerden geri dönmeyeceğini vaat ettikleri halde bunların hiçbirini getiremediğini açıkladı.

IMF ile anlaşmaları bozmak yerine, IMF ile çok daha tavizkar görüşme yaptıklarını ve giden hükümeti arattıklarını ifade eden Gürkan, “AKP seçimden önce karşı olduklarını şimdi tek tek uyguluyor. Savaşa karşı olduklarını ifade ettiler, bugün tam tersi politika izliyorlar” dedi.

Savaş açlık ve kan demektir

Türkiye'nin ABD'nin Ortadoğu'daki çıkarlarına alet olmaması gerektiğini söyleyen Gürkan, “ABD Ortadoğu'daki petrolleri elde etmek ve enerji yataklarına sahip olmak istiyor. Bu savaş tamamen emperyalizmin çıkarlarına dayalı, Türkiye yer almamalı. Savaş açlık ve kan demektir. Türkiye sınırında olası bir savaşta ekonomi olumsuz etkilenecektir. Birçok görüşmeler rafa kaldırılacak” şeklinde konuştu.

Kimyasal silahların en büyük

yapımcısı ve satıcısı ABD'dir

ABD'nin, Saddam'ı diktatörlükle ve kimyasal silah bulundurmakla suçladığını, oysa kimyasal silahları üretip satan ülkelerin başında ABD'nin geldiğini vurgulayan ofis sekreteri Savaş Gürkan, sözlerine şöyle devam etti: “Kimyasal silahların en büyük yapımcısı ve satıcısı ABD' nin silah tekelleri bu yollardan çok büyük paralar kazanıyor. Ayrıca eğer bir diktatörlükten bahsediliyorsa da İsrail'in Filistin'e yönelik izlediği tutum ortada, İsrail adeta silah deposu. Her tür kimyasal silah mevcut. ABD buna neden ses çıkarmıyor? Irak'ta diktatörlük varsa demokrasi getirilecek ise bunu ortadaki halk yapmalı, kendi kaderlerini tayin hakkı olmalı. İnsanlara zarar vermek kan akıtmak bölgede çıkara dayalı yeni bir şekillenme yaratmak petrol yataklarını ele geçirmek değil.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *