ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AKP gereğini yapmazsa sonu diğerleri gibi olur

AKP gereğini yapmazsa sonu diğerleri gibi olur
YAYINLAMA: 26 Temmuz 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2021 / 13.21
Seçimlere 18 parti katıldığı halde iki partinin barajı aşarak, tek partili hükümet ve muhalefet sistemine 50 yıl aradan sonra tekrar gelindiğini ifade eden Madeni Sanatkarlar Odası ve ESOB eski başkanı Ökkeş Özpolat, siyasilerin bu sonuçtan önemli dersler çıkarması gerektiğini açıkladı.

Türkiye’nin kavgalı, gürültülü hükümetlerden çok çektiğini hatırlatan Özpolat, uyumlu çalışabilen, icraat yapan, ülkenin önünü açacak iktidarlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Özpolat, kendini yenilikçi olarak tanımlayan AKP’nin icraatları ile bunu göstermesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’de önemli sıkıntılar var. Çözüm bekleyen acil sorunlar var, bunlarla ilgilenilmek. Bu sorunlara ivedi olarak çözüm getirilmeli. Esnaf boş oturuyor, işsizlik had safhada, üretim yok. Herkes kepenk kapatıyor. Bu gidişe bir son verilmeli. Hem de çok ivedi olarak çözüm getirilmeli. AKP hükümet olarak bunu yapacak güce sahip. Muhalefet partisinin desteğine bile ihtiyacı olmadan çok hızlı şekilde gerekli kanunları düzenlemeleri yapar, tedbirleri alabilir. Kabinede şaibesiz, üretken, birikimli insanlara yer verilmeli” dedi.

Devletin tepesinde gerginlik istemediklerini tekrarlayan Özpolat, aksi halde her olumsuz çıkışın faturasını halkın ödeyeceğini, geçmişte böyle olduğunu açıkladı. AKP’nin oylarının tepki oyları olduğunu söylerken, “1999 Seçiminde DSP ve MHP’ye giden tepki oyları bu kez AKP’ye gitti. Eğer AKP halkın sorunlarına çözüm getirmezse sonu bu partiler gibi olur. O nedenle AKP verdiği sözü yerine getirmeli, ülkenin önünü açacak kararlar almalı. AKP seçim sırasında 15 bin kilometre yol yapacağını, Bağ-Kur primlerinde iyileştirme yapacağını, esnafa düşük faizli uygun taksitlerle kredi vereceğini açıkladı. Hastane kapılarında hiç kimsenin rehin kalmayacağını vaat etti, tüm bu vaatlerin takipçisi olacağız. Esnaf olarak biz devletin kapısına gidip dilenmek istemiyoruz. Kendi atölyemizde çalışıp üretmek istiyoruz. Bu imkan bize sağlansın istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *