ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aklı olan bu ikramiyeyi istemez

Aklı olan bu ikramiyeyi istemez
YAYINLAMA: 21 Ağustos 2020 / 17.12
GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2020 / 17.12

Milli Piyango, bu yıl tarihinin en büyük ikramiyesini veriyor. Yılbaşı çekilişinde bir kişiye 5 trilyon olmak üzere toplam 33 trilyon dağıtacak. Talih oyunlarına umut bağlayanlar, piyango biletine büyük ilgi gösteriyor.

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte artan heyecanı bizzat yaşayan milli piyango sabit bayilerinden Necdet Karalar, toplam 21 milyon bilet basıldığını belirterek, büyük ikramiyenin 5 trilyon, toplam ikramiyenin ise 33 trilyon olduğunu ifade etti. Karalar, yıl içinde özel çekilişler hariç milli piyangoya fazla rağbet olmadığını açıkladı.

Karalar, en çok rağbet gören şans oyununun ise sayısal loto olduğunu söylerken, seyyar bayi Vakkas Yıldırım, Gaziantep’te yaklaşık 700 bayi olduğunu, 15 Aralık’tan sonra işlerin artmasını beklediklerini açıkladı. Yıldırım, yıl boyunca yılbaşını dört gözle beklediklerini belirterek, “Şu an günde ortalama 100 milyonluk bilet satıyoruz. Yılbaşına doğru bu rakam 250-300 milyona çıkabilir. Aldığımız komisyon bilet başına yüzde 9-10" civarında” diye konuştu. Tam bilet 8, yarım bilet 4, çeyrek bilet ise 2 milyon liradan satılırken, geçen yıl aynı dönemde bilet fiyatlarının 1.5, 3 ve 6 milyon lira olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *