ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Akıllı sayaç bir aldatmaca”

“Akıllı sayaç bir aldatmaca”
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2020 / 19.32
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2020 / 19.32

Akıllı sayaç adıyla son zamanlarda halka pazarlanmak istenen elektrik sayaçlarının tasarruf konusunda yeterli olmadığının ve tasarrufun ancak tüketici tarafından yapılabileceğinin altını çizen Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay, Enerji Bakanlığı’nın aldığı kararların da sağlıklı olmadığını, bu kararların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Enerji Bakanlığı tarafından 8 Aralık tarihinden itibaren yeni abonelerde zorunlu hale getirilen akıllı sayaç uygulaması konusunda gerek kamuoyunun bilgilendirilmesi, gerekse de altyapı oluşturulması açısından birçok eksiklikler bulunduğunu belirten Karabay, bu eksiklikler giderilmediği takdirde ülkenin sayaç çöplüğüne döneceğine dikkat çekti.

Resmi Gazete’de yayınlanan Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği’nin 4. Maddesine istinaden 8 Aralık tarihinden itibaren tüm yeni yapılarda kullanılacak elektrik sayaçlarının zorunlu olarak puant tarifelerine uygun olmasının istenildiğini kaydeden Karabay, TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nün zaten 1998 yılından itibaren isteğe bağlı olarak 17.00- 22.00, 22.00-06.00, 06.00- 17.00 saatleri arasında puant indirimli) tarife uyguladığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *