ANASAYFA arrow right Ekonomi

Akaryakıt satışları yüzde 40-50 oranında düştü

Akaryakıt satışları yüzde 40-50 oranında düştü
YAYINLAMA: 27 Nisan 2020 / 21.30
GÜNCELLEME: 27 Nisan 2020 / 21.30
Sektörün sağlıklı devamı için desteğe ihtiyacımız var

Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği Başkan Yardımcısı Necmi Alpay, yaptığı açıklamada, “Sektörümüz her sektörün ve her hizmetin sürekliliği için hayati bir konuma sahiptir. Bu nedenle, talep daralmasından dolayı yarıya düşmüş satışlardan sağlanan az gelire karşılık artan maliyetlere rağmen sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Gelirlerin giderleri karşılamadığı bu tabloda sektörün sağlıklı devamı için desteğe ihtiyacımız olduğu ortadadır” dedi.  
Akaryakıt satışları düştü
Alpay, “Sektör olarak ilk günden beri söylediğimiz gibi; toplum olarak birlik ve beraberlik içinde, alınan kararlara tam uyum, özelikle sosyal izolasyon ve temizliğe dikkat neticesinde bu zor günlerin de üstesinden geleceğimize inancımız tam. Küresel piyasalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün yerel piyasalara olumlu yansıma etkileri Koronavirüs salgını nedeniyle tam olarak görülemedi. Aksine geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda virüs salgınının başlangıcı olan Mart döneminde akaryakıt satışlarımızın yüzde 40-50 oranında düştüğü sokağa çıkma yasağı günlerinde ise bu oranın yüzde 85-90’a çıktığı görülmektedir” ifadelerini kullandı.
Sektörün normalleşme ve toparlanma sürecine girmesini bekliyoruz
Bu dönemde GABDER olarak hem devlet hem de sektör kuruluşları ile yakın işbirliği içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Vekili Alpay, “Alınması gereken tedbirler ve destekler konusunda kamu otoritelerine taleplerimizi iletiyoruz ve iletmeye devam edeceğiz. Bu destekler hem ekonomik hem de operasyonel açıdan sektörü rahatlatacak maddeler içermektedir. Bunun sonucunda sektörün Ekonomik İstikrar Paketi’ne dahil edilmesi, vergi, ceza, harç gibi giderlerin geçici süre ile ertelenmesi sağlandı. Virüs sürecinin uzaması durumunda sektöre ilave destek sağlanması sektörün sürdürülebilirliği açısından son derece önemlidir. Salgının tam kontrol altına alınması ile birlikte akaryakıt sektörünün hızlı bir normalleşme ve toparlanma sürecine girmesini beklemekteyiz” şeklinde açıklama yaptı.
Bu zor dönemde işin başında olan herkes alkışı hak ediyor
GABDER Üyelerinin ve tüm İslam Aleminin Ramazan ayını kutlayan Gaziantep Akaryakıt Bayileri Derneği Başkan Vekili Necmi Alpay, Ramazan ayının tüm Gaziantep’e sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunurken, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “İçerisinde bulunduğumuz bu zor günlerde toplumun sağlığı, güvenliği ve gıdaya erişimi için işinin başında olan herkes alkışı hak ediyor. Başta sağlık çalışanları olmak üzere, kamu kurum personelleri, belediyeler, emniyet güçleri, askerler, market ve fırın çalışanları, temizlik görevlileri, kurye personelleri, ulaşım ve nakliye sektörü çalışanları yanında hizmetin, ulaşımın, taşımacılığın ve sanayinin kesintisiz devamı için istasyonlarımızda özveriyle çalışan personellerimiz de her türlü takdiri ve alkışı hak ediyor.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *