ANASAYFA arrow right Güncel

Akademik, nitelikli, entelektüel öğrenciler yetiştirmek istiyoruz

Akademik, nitelikli, entelektüel öğrenciler yetiştirmek istiyoruz
YAYINLAMA: 02 Ekim 2020 / 20.34
GÜNCELLEME: 02 Ekim 2020 / 21.18
Gaziantep Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Enflasyon sorununu çözeceğini söyleyen Özaydın, “. En ciddi hastalık şeker hastalığıdır ve enflasyon bir ülkenin şeker hastalığından daha ciddi bir hastalık. Cebimizdeki para her gün eriyor. Enflasyon, zengini daha zengin, fakiri daha fakirleştiren, toplumsal ahlaksızlığı bozan, boşanmayı arttıran bir olgudur” diye konuştu

Üniversite içerisinde yapılması planlanan toplu konut projesinin iptal edildiğini ifade eden Özaydın, ana hedeflerinin eğitim olduğunu açıklarken, “Akademik, nitelikli, entelektüel öğrenci yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımız çalışkan, zeki ama yetiştiremiyoruz. O nedenle ana vazifemiz eğitim olacak. En önemli sermaye beşeri sermayedir. Yenilikçi beşeri kaynağı yetiştiren bir üniversite olmak için çalışacağız” şeklinde konuştu. 

Enflasyon sorununu çözeceğim

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın Gaziantep’i modern bir kent yapmayı istediğini kaydederken, “Gaziantep’i daha sağlıklı yaşanılabilir bir kent yapmak için ne yapılması gerekiyorsa Gaziantep Üniversitesi olarak hazırız” derken, enflasyon sorununu çözeceğinin altını çizdi, konuşmasına şöyle devam etti: “Enflasyonu çözmek için sağlıktaki filyasyon ekibi gibi bir ekip kurup enflasyonun artmasının önüne geçeceğim. Maliye Bakanı değilim, ancak ekonomi hocasıyım. En ciddi hastalık şeker hastalığıdır ve enflasyon bir ülkenin şeker hastalığından daha ciddi bir hastalık. Cebimizdeki para her gün eriyor. Enflasyon, zengini daha zengin, fakiri daha fakirleştiren, toplumsal ahlaksızlığı bozan, boşanmayı arttıran bir olgudur.”

Önümüz açık, kentin hizmetini Ortadoğu’ya götüreceğiz

Açılan davalar hakkında konuşan Özaydın, “Her öğretim görevlisi üzerinde soruşturma var. Burası üniversite mi yoksa mahkeme salonu mu? Açılmış davalar kendi sürecinde ilerler, müdahale etme şansım yok. Ama kanunlara ve yasalara aykırı olmadığı sürece soruşturma açtığımı duymayacaksınız. Tıbbımız çok iyi. Tıp'tan sorumlu rektör yardımcılığına şehrimizin gurur duyduğu Prof. Dr. Ayşe Balat getirildi. Dışarıdan hasta transfer edeceğiz, ameliyat yapacağız, şehre para girecek, adil bir şekilde paylaşacağız. Önümüz açık, kentin hizmetini Ortadoğu’ya götüreceğiz” dedi.

Türk Dünyası Özgün Spor Olimpiyatlarını Gaziantep’te yapmaya söz veriyorum

Türk Dünyası Özgün Spor Olimpiyatlarını Gaziantep’te yapmaya söz veren Özaydın, “Büyük bir medeniyetin çocuklarıyız ve bize özgü sporlar var. Erzurum ve Akdeniz Olimpiyatları gibi bir olimpiyatı yapacağız, bunu yapmak için büyük çaba sarf edeceğim. Resmi kanallardan Gaziantep’in COVİT verilerini aldım, hasta sayılarını azaltmak için çözüm arıyoruz” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *