ANASAYFA arrow right Yaşam

Akademik mesleki odalar ve barolar siyasete bulaştırılmamalı

Akademik mesleki odalar ve barolar siyasete bulaştırılmamalı
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2020 / 21.39
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2020 / 21.52
CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Atalamış, “Odalar kanunlarla kurulur. Her meslek grubunun birden fazla oda tarafından temsil edilmesi mantıklı değil. Bu odaları siyasallaştırmak için yapılan bir çalışma. Bu da yönetimsel açıdan başarı getirmez, meslekleri geriye doğru götürür. Adalet ve yargı sistemi ile oynamak çok yanlış. Akademik odaların ve baroların siyasete bulaştırılmamalı” ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen ve örgütünü övenler, neden cezalandırılmıyor?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan  Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasını eleştiren Atalamış, “Canan Kaftancıoğlu başkanımız, daha önceki yıllarda atmış olduğu attığı twet nedeniyle soruşturma geçirdi, yargılandı ve hapis cezası aldı. Bu kararın itirazı yapıldı. Canan Kaftancıoğlu’nun eski yıllarda attığı twetler önem taşıyorsa, Fethullah Gülen ve örgütünü övenler, mesaj yayınlayanlar neden cezalandırılmıyor? Düşüncenin fiiliyata geçmesi suçtur. Bunun dışında görüşlerin ve düşüncelerin cezalandırılması çok yanlış, siyasi bir oyundur” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li belediyelere engel olunurken, AKP’li belediyelere engel olunmadı

CHP’li belediyelere kumpas kurulduğunun farkında olduklarını kaydeden Başkan Atalamış, “Gerçekten bunu yapıyorlar. Hem yardım hem de diğer konularda belediyelere çeşitli müdahaleler yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanını kısıtlamak ve daralmak için bakanlığa yetki veriliyor. Pandemi sürecinde bile CHP’li belediyelerin yardımlarını engellemek için her türlü gayret ve çaba gösterilirken, AKP’li belediyelerin yardımlarına engel olunmadı. Bu tür dönemlerde parti ayrımı yapılmadan tüm belediyelerin halka yardım etmesi teşvik edilmeliydi” diye konuştu.

Tüm hastanelerin dolduğunu, vaka sayısının 1000’i bulduğunu duyuyoruz

Gaziantep’teki belediyelerin pandemi sürecine katkı sunmadıklarını savunan CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gaziantep vakanın arttığı en çok illerden birisi. Bunun nedeni 1 Haziran itibariyle hayata geçirilen normalleşme sürecidir. Pandemi konusunda halkı bilinçlendiremedik, eğitim veremedik. Tüm hastanelerin dolduğunu, vaka sayısının 1000’i bulduğunu duyuyoruz. Vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini istiyoruz.” Fatma Karabacak 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *