ANASAYFA arrow right Spor

“Akademi projesiyle toprağa bir tohum atılacak”

“Akademi projesiyle toprağa bir tohum atılacak”
YAYINLAMA: 15 Mart 2023 / 18.22
GÜNCELLEME: 15 Mart 2023 / 18.22
Akademi Projesi Eğitimleri başladı

TFF'nin Türk futbolunda akademileri yüksek standartlara taşıyarak genç futbolcu gelişiminde sürdürülebilir, üretken bir yapı oluşturmak için hazırladığı proje kapsamındaki ilk eğitim programı başladı.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyonun açılışında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi bir konuşma yaptı. Türk futbolunun gelecek hedefleri doğrultusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Büyükekşi, akademi projesiyle toprağa bir tohum atılacağını, ileride de bunun güzel ürünlerinin alınacağını söyledi. Futbolumuzun paydaşlarıyla birlikte büyüyeceğinin altını çizen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, eğitime gelen kulüp gençlik geliştirme sorumlularının bu doğrultuda önemli rol üstleneceğini ifade ederek, katılımcılara başarılar diledi.

Açılışta söz alan TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop da genç futbolcu gelişiminde ülkemizi üst seviyeye çıkaracak bu proje ile Türk futbolunun yakın gelecekte büyük aşama kaydedeceğine inandığını söyledi.
TFF'nin, dünyada birçok federasyon ve kulübe eğitim, danışmanlık, denetleme hizmetleri veren Double Pass firması ile birlikte gerçekleştirdiği eğitimde TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ve TFF FGD Teknik Koordinatörü Dr. Erden Or da yer aldı.

Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig'den toplam 21 gençlik geliştirme teknik sorumlusunun katıldığı organizasyonun ilk gününde programın ana hatlarını aktaran sunumların ardından 'Akademi Direktörü Profili' ve 'Futbol Felsefesi' konuları ele alındı. Eğitimlerin ilk etabı 16 Mart'ta sona erecek. tff

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *