ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AK Parti’nin yüzü ak olsun

AK Parti’nin yüzü ak olsun
YAYINLAMA: 28 Kasım 2021 / 17.08
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2021 / 17.08
Fırsatlar kaçırıldıktan sonra tezkere çıktı.

ABD’nin Irak operasyonda Türk hava sahasını kullanmasını ve Türk askerinin yabancı ülkede bulunmasına izin veren tezkeresi dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bugün kabul edildi. ABD’nin Irak’a saldırısından sonra tezkerenin kabul edilmesinin artık çok geç alınan bir karar olduğunu, bu durumda Türkiye’nin ekonomik ve psikolojik yönden olumsuz etkileneceğini, dış dünyada irtibatın zarar gördüğü vurgulandı.

Türkiye tezkereyi geç çıkarmakla hata etti

Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, tezkerenin geç çıktığını, bu konuda hükümetin çok tutarsız ve pasif politika izlediğini belirterek, “Bu saatten sonra çıkar tezkerenin kime ne faydası olacak? Siz Türk askerinin yabancı ülkeye çıkması için izin istiyorsunuz, ama bir başka ülke için aynı hakkı tanımıyorsunuz. Böyle tutarsızlık olmaz bu tezkere daha ilk gününde çıkmalıydı. Hele hele Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 364 milletvekili gibi büyük birçoğuna sahip Parti bunu yapmalıydı, ama yapamadı. Türkiye teskereye geç kalmakla ekonomik ve psikolojik Öner olumsuz etkilendi. Böyle tutarsız politikalar Türkiye’nin dış dünyada irtibatını sarsıyor” dedi.

Hükümet kötü bir sınav verdi

Savaşa karşı olduğunu söyleyen Çelik şöyle konuştu: “Savaşa karşıyız, ancak ABD ve İngiltere gibi iki güçlü ülke Irak’a vurmakta kararlı. Böyle bir durumda Türk hükümeti kendi milli menfaatlerini koruyan kararı almalıydı. Şimdi çıkan tezkere ne işe yarayacak? ABD zaten bombalıyor. Hükümet burada kötü bir sınav verdi. Daha tutarlı olmalıydı. Devlet adamı olmak kolay değil. Öyle Kasımpaşalılıkla ülke yönetilemez.”

Hükümet çok tutarsız

Hükümetin dış politikada çok acemi bir politika izlediğini söyleyen Eğitim Sen Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik de “Özellikle ikili bir politika izlendi. Yanlış politikalar ve ekonomik anlamda biraz daha fazla pay kopartmak için verilen çaba, bugünkü sıkıntıları getirdi “diye konuştu.

Bu savaş kötü örnek olacak

Bozgeyik, “Birleşmiş Milletler‘den henüz karar çıkmadan ABD’nin tek başına Irak’a müdahale etmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ileri sürerken de, uluslararası hukuk kuralları oluşmadan böyle bir savaş açılması diğer dünya ülkeleri için kötü örnek olacaktır. Güçlü ülkeler istedikleri ülkelere gidip işgal edebilecek. Aslında dünya ülkeleri bu duruma izin vermemeliydi. Yarın ABD ve başka ülkeler için de aynı şekilde tehlike olabilir veya başka güçlü ülkeler bu tür işgalleri yapabilir” diye görüş belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *