ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AK Parti milletvekilleri bu haksız kararı önlesin

AK Parti milletvekilleri bu haksız kararı önlesin
YAYINLAMA: 19 Ekim 2022 / 14.10
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2022 / 14.10
CHP’lilerden tepki geldi

CHP’li milletvekili Mustafa Yılmaz, ve il Başkanı Ergetir düzenledikleri toplantıda AKP hükümetini eleştirdi. Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü’nün kapatılıp şube olarak Kilis’e bağlanmasına CHP’lilerden tepki geldi. CHP’liler bu kararın, Gaziantep halkına yapılan bir hakaret ve haksızlık olduğunu belirterek, AKP milletvekillerinin kararı düzeltmesini istedi.

Ak Parti iktidarının ormanla yatar kalkar olduğunu belirten CHP’liler, “Ülkenin acil çözüm bekleyen bir yığın sorunu varken, böyle küçük hesaplarla uğraşıyorlar. Gaziantepliler AKP’ye oy vermiş ve yedi milletvekili seçmiştir, dolayısıyla şimdi milletvekilleri bu haksız kararı düzeltmelidir” diye konuştular.

AKP’yi orman hastalığı aldı

CHP milletvekili Mustafa Yılmaz, ile il başkanı Duran Ergetir il binasında düzenledikleri toplantı ile Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğünün kapatılmasına tepki gösterdi. Toplantıya Şahinbey belediye başkanı Yaşar Ağyüz de katıldı. İl başkanı Duran Ergetir, Gaziantep gibi Türkiye’nin altıncı büyük kentindeki müdürlüğün alınarak daha önce bu kentin ilçesi olan Kilis’e verilmesinin haksızlık olduğunu belirtti. Ergetir, kararı tasvip etmediklerini açıkladı. Milletvekili Ahmet Yılmazkaya pazar günü yapılacak il kongresine katılmak için Gaziantep’e geldiklerini belirterek, bu arada yeni çıkan ve resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Gaziantep orman müdürlüğünün Kilis‘e bağlandığını öğrendiklerini söyledi.

Orman İl Müdürlüğü’nün kapatılarak Kilis’e bağlanmasına Bakanlar kurulunun karar verdiği bu nedenle böyle konulardan muhalefet partisi olarak kendilerine bilgi verilmediğini, ancak resmi gazetede yayınlandıktan sonra bilgilerinin olduğunu söyleyen Mustafa Yılmaz, “Müdürlüğün Gaziantep’ten alınıp daha küçük bir şehre verilmesi üstelik Gaziantep’ten çok az bir orman alanına sahip bir yere bağlanması hoş değil. Bu yapılan Gaziantep halkına hakarettir. Gazianteplilere siz buna layık değilsiniz demektir. Gaziantep halkı AKP’ye oy vermiştir ve yedi milletvekili seçmiştir. AKP milletvekilleri bu yanlışı, haksızlığı derhal düzeltmelidir. Araban’da ormanla ilgili bir sorunu olan vatandaş en ufak konu olsa bile kalkıp Kilis’e gidecek. Türk toplumu oy verir, sonra gözetler, daha sonra sorgular ve sandıkta cevabını verir” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *