ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ak Parti kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor…

Ak Parti kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor…
YAYINLAMA: 23 Kasım 2021 / 14.27
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2021 / 14.27
59. hükümetin de başarısız olacağını ileri süren siyasi parti temsilcileri, AKP’nin geçen üç aylık döneminin bekleneni vermediğine dikkat çekti.

Bol bol zam ve borçlanmak

AKP’nin oluşturduğu 58. hükümetin geçen 100 günde başarısız olduğunu söyleyen Saadet Partisi eski il başkanı Enver Bakırcı, gidenle gelen hükümet arasında bir fark olmadığını belirterek, hükümetin icraat yapması için bir-iki bakan değiştirmenin yeterli olmayacağını bildirdi.

Hükümetin üç aydan bu yana uyguladığı programın başarısız olduğuna değinen Bakırcı, “Hükümet ekonomiyi IMF’ye teslim etti. İçeriden ve dışarıdan ülke önemli sorunlarla karşı karşıya, fakat mevcut hükümet kadroları bunun üstesinden gelemiyor. Aksine daha çok sorun yaratıyor. Hükümetin tek yaptığı IMF’ye bol bol borçlanmak sürekli zam yapmak. Zam yapılmayan hafta yok. Halk zamdan bunaldı. Her hafta her ay yeni ek vergiler geliyor. Hükümet kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor. Karar mekanizması çok ağır işliyor” diye konuştu.

AK Parti koalisyon hükümetini aratır

Bakırcı, bu hükümet hızla yaşadı, genç öldü. Önümüzdeki bir yıllık süreçte ak Parti de önemli parçalanmalar yaşanacak. Ak Parti, bu yapısı ve kadrosuyla sorunları çözmeye yetmez. Geçen üç aylık dönem hariçten gazel okumak şeklinde geçti. Çünkü kaynağı olmayan vaatlerde bulundular. Bu gidişle korkarım koalisyon hükümetinden daha kötü olur dedi.

Çok başlılık önlendi

ANAP il başkanı Necati Binici de Tayyip Erdoğan’ın gelmesiyle yönetimdeki çok başlılığın kalktığını belirterek, bundan böyle muhatabın belli olduğunu söyledi. Binici, “58. Hükümet ile 59. hükümet arasında Erdoğan dışında bir fark yok. Çok başlılık giderildi. Bundan böyle halk, Erdoğan’ın sözlerini yerine getirmesini bekleyecek. Erdoğan’ın başbakan değilim bahanesi kalmadı. Olması gereken de aslında buydu. Biz muhalefet olarak bundan böyle verilen sözlerin takipçisi olacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *