ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

AK Parti iktidar oldu, mertlik bozuldu

AK Parti iktidar oldu, mertlik bozuldu
YAYINLAMA: 22 Kasım 2022 / 19.01
GÜNCELLEME: 22 Kasım 2022 / 19.01
Türkiye Kamu Sen il temsilcisi Mehmet Kılıç, sorumlu sendikacılık anlayışından hareketle diyalogdan ve uzlaşmadan yana olmalarına rağmen, iktidar partisinin çalışanları meydanlara inmeye zorlandığını söyledi.

Ülkenin sorunları halkın temsilcileri ile çözümlenmeli

Sorunları meydanlarda değil masa başında çözmek için büyük gayret gösterdiklerini, ancak iktidarın ülkenin sorunlarını halkın temsilcileri ile çözmesi gerekirken, bu konuda tavrını bir grup azınlıktan yana koyarak TÜSİAD’tan yana koyduğunu söyleyen Kılıç, “Bugüne kadar memurlar için seyyanen yapılan tüm zamlar da rakam oyunlarıyla çalışanları ve halkımızı aldattılar. Hükümet tarafından 2003 yılı Ocak zammı %13.5 olarak açıklandı, ancak bu oran maaşlara %5.6 olarak yansıdı. 2003 yılı reel kaybımız %18 oldu. Hükümet 400 milyon liralık kaybımıza karşılık bize 160 milyon önerdi. Bunu da sadaka gibi bir defaya mahsus olarak verip taban aylığa yansıtıyor. Bu kayıplarımız karşılanıncaya kadar eylemlerimiz şiddetle devam edecek. Halkımızdan şimdiden özür diliyoruz” dedi.

Hükümet çalışanların güvenini kaybetti

Yıllardır uygulanan böl parçala yönet taktiğini yine sahnelendiğini, hükümetin bir bakanının, “Biz zammı verecektik, fakat sendikalar arasındaki rekabetten dolayı yapamadık” diye çalışanları bölmeye ve kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirten Mehmet Kılıç, “Biz bu oyuna gelmedik. Onun için açlık grevi başlattık. Yalnız bu oyuna gelen bir sendikanın yapamadığını kamu çalışanlarının değerlendirilmesine bırakıyoruz. Meydanlarda halka bu ülkede un var, şeker var, yağ var, helva yapmayı bilen yok diye kükreyenler, ne oldu da şimdi yokluk edebiyatı yapıyor. Biz devletin gerçek sahipleri olarak biliyoruz ki, bu ülkede herkese yetecek kadar kaynak var. Tabi siz adil bir yönetim ortaya koyarsanız. Bizler hiçbir hükümete tanımadığımız toleransı bu iktidara tanıdık. Ancak hükümetin bu tutumu bizim güvenimizi ve sabrımızı bitirmiştir. Mertlik bozuldu. Yerel seçimlerde sandıkta gereken dersi vereceğiz” diye tepki gösterdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *