ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ak Parti iki yaşında

Ak Parti iki yaşında
YAYINLAMA: 18 Ekim 2022 / 18.07
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2022 / 18.07
Adalet ve Kalkınma Partisi il yönetim kurulu Üyesi Mehmet İhsan Tahmazoğlu, partinin kuruluşunun ikinci yıl dönümü nedeniyle il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Çok sayıda partilinin yanı sıra, kadınların da ilgi gösterdiği toplantıda Tahmazoğlu, AK Partinin yenilik ve değişimin sembolü olarak, kitlelerin duygularına tercüman olduğunu belirtti.

Tahmazoğlu, “Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal olarak ciddi bir darboğaza girdiği, sistemin tıkandığını, halkın günlük yaşamını dahi sürdürmeye zorlandığı bir dönemde siyaset sahnesine doğan AK Parti, milli iradenin şahlanışının bir ifadesiydi. Halkımızın bağrından yükselen ses ak partiyi siyaset sahnesine çıkardı. Siyasi alanın daraldığı, siyasetin itibar kaybetti, iktidarın güçten düştüğü bir dönemde meydana getirdiği heyecanla, ortaya koyduğu siyaset tarzı ve söylemle siyasetin yeniden gündeme gelmesine, siyasi alanın genişlemesine neden oldu” şeklinde açıklamada bulundu.

Ekonomide makro dengeler düzeliyor

Ekonomik göstergelerin Cumhuriyet tarihinin en iyi tablolarından birini ortaya koyduğunu belirten Tahmazoğlu, “Onlarca yıldır unuttuğumuz eksi enflasyon artık her ay alıştığımız, sıradan bir olay oldu. Ekonomide makro dengeler düzelmeye başladı, şimdi mikro dengeler değişiyor, artık sıra vatandaşın günlük yaşamda bu değişimin hissedilmesine geldi. Yakında tüm vatandaşlarımız hayatın kendileri için daha kolaylaştığını, değer kazandığını, yaşam kalitesinin yükseldiğini görecek. Avrupa birliği üyeliği çerçevesinde yeni kanunlar çıkarıyor, mevcutları uluslararası normlara göre değiştiriyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu yıl bir önceki döneme göre %40 daha fazla mesai yaptı, halkımızın yaşamını kolaylaştıracak çok önemli değişiklikler gerçekleştirildi” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *