ANASAYFA arrow right Yaşam

Ailelerin bilinçlendirilmesiyle ve eğitimle, istismar önlenebilir

Ailelerin bilinçlendirilmesiyle ve eğitimle, istismar önlenebilir
YAYINLAMA: 20 Nisan 2021 / 20.15
GÜNCELLEME: 20 Nisan 2021 / 20.41
Uraz Kaygılaroğlu öncülüğünde pek çok ünlü isim, 23 Nisan Cuma akşamı, saat: 20.30’da çocuk istismarına dikkat çekmek üzere instagramda “Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar”  kampanyası ile çocuk istismarına dikkat çekilecek  

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği gönüllü avukat Özlem Kartal, “Bu kampanya ile, istismarın herkesin başına gelebileceğine dikkat çekilerek; istismarın eğitimlerle ve ailelerin bilinçlendirilmesi ile önlenebilir olduğu anlatılacak. Ülkenin 7 bölgesinde 16 şehrinde kurulacak temsilciliklerde ihmal ve istismarı önleme faaliyetlerini güçlendirmeyi hedefleyen UCİM; bu güne kadar binlerce çocuğa ulaşmış, eğitimler düzenleyerek farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamış bir dernek” dedi.

UCİM, ülkenin her yerinde çocuk istismarı ile mücadele ediyor

Türkiye’de 55 ilde, yaklaşık 75 bini aşkın gönüllüsü ile faaliyet gösteren UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğinin çocuk istismarı konusuna dikkat çekmek üzere; çocuk hakları, mahremiyet, dijital zorbalık, konularında bugüne kadar binlerce okulda, pek çok üniversitede eğitim verdiğini, farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiğini ve halen çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Kartal, “UCİM, aynı zamanda istismar davalarında ve ihbar hattına gelen dosyalarda gönüllü avukatlarıyla ailelere destek oluyor ve rehabilitasyon süreçlerinde rehberlik yapıyor. Ülkenin her yerinde çocuk istismarı ile mücadele eden UCİM, ‘Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar’ projesi ile daha da güçlenerek sürdürülebilir fayda sağlamayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Av. Kartal, gönüllü olarak kampanyaya destek veren ve aralarında; Cem Yılmaz, Özge Özpirinççi, Edis, Doğa Rutkay, Ezgi Mola, Enis Arı-kan, Gülse Birsel, Gupse Özay, Sarp Apak, Kerem Bursin, Melikşah Al-tuntaş, Ekin Beril, Ceyda Düvenci, Berrak Tüzünataç, Demet Özdemir, Demet Evgar, Şebnem Bozoklu ve Berkcan Güven’in de olduğu bir çok ünlü ismin yer aldığının altını çizerken, “23 Nisan akşamı; saat: 20.30 itibarıyla; ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun instagram hesabına konuk olacaklar. Çocuk istismarına dikkat çekmek, toplumsal bilinç oluştur-mak ve UCİM Derneği’ne yardım sağlamak amacıyla gönüllü şekilde bir araya gelecek ünlüler, tüm operatörlerden; “UCİM” yazıp 8246’ya SMS atarak bağış yapılmasını isteyecekler” şeklinde konuştu.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği gönüllü avukat Özlem Kartal, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, proje kapsamında UCİM İzmir İhmal ve İstismarı Önleme Merkezi’nde mağdur çocukların aileleriyle tanıştı, onların yaşadığı zorlukları bizzat kendilerinden dinledi ve  akabinde çocukların yaşadığı zorlukları anlatan bir kısa film hazırlandı. Bu kısa filmler 20 Nisan’da sosyal medyada yayınlanacak ve istismarı önlemek için farkındalık kampanyası başlatılacak. UCİM’in finansal sürdürülebilirliğini sağlamak ve kurumsal anlamda güçlendirmek amacıyla yürütülen ve T.C. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından AB desteği ile uygulanan, Sivil Toplum Destek Programı’nın III. Dönemi kapsamında desteklenen; “Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar” projesi, bu yardım gecesi ile dikkat çekici ve güçlü bir başlangıç yapmış olacak” değerlendirmesinde bulundu. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *