ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ailelere çocuk sağlığı anlatıldı

Ailelere çocuk sağlığı anlatıldı
YAYINLAMA: 08 Haziran 2021 / 15.57
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2021 / 15.57
2002-2003 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenci ve veliler için çocuk sağlığı ve eğitimiyle ilgili seminer düzendendi.

CHP İl Sağlık Komisyonu tarafından Dumlupınar Mahalle Evi’nde dün başlayan ve belirli aralıklarla devam edecek olan seminerde, özellikle kadınlara ve öğrencilere çocuk sağlığı ve eğitimiyle ilgili uzmanlar tarafından eğitim veriliyor. Seminerin ilki dün gerçekleşti. Çocuk Gelişimi Uzmanı Ebru Ayhan çocuk psikolojisi ve anne eğitimi konusunda kadınları bilgilendirdi.

 Okulların açılması nedeniyle böyle bir eğitimin gerekli olduğunu ifade eden Ayhan, 06-16 yaş grubu çocuk ve gençlerin okul çağında karşılaşabilecekleri sorunlar ve bunların çözümlerinin önemli olduğunu belirterek, ailelerin gençlerin sorununa karşı hazırlıklı olup, çözümü için yardımcı olması gerektiğini açıkladı. Bu arada kadınlar, çocuklarıyla ilgili sorunları, karşılaştıkları güçlükleri açıklarken ne yapmaları gerektiği konusunda yardım istedi. Bazı kadınlar parmaklarını emdiğini, kekeme olduğunu, baş ağrısı gibi sorunların olduğunu ifade etti.

Çocuk Gelişimi Uzmanı Ebru Ayhan, bu tür eğitimlerin çok yararlı olduğunu belirterek, annelerin çocukların sorunlarına karşı duyarlı olmasını ve uzmana danışarak en kısa zamanda çözüm araması gerektiğini sözlerine ekledi. Öte yandan seminere 4 Ekim’de Zuhal Öngen’in ‘Aile planlaması’ konuşmasıyla devam edilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *