ANASAYFA arrow right Güncel

Aile Okulu Projesi'ndeki programlar güçlendirilecek

YAYINLAMA: 26 Ocak 2023 / 17.34
GÜNCELLEME: 26 Ocak 2023 / 17.34
MEB akran zorbalığı konusunda yeni yol haritasını belirliyor

Bakan Özer, bu kapsamda, 2022-2023 eğitim öğretim yılıyla okullarda tüm kademelerde "akran zorbalığı", "siber zorbalık", "psikolojik sağlamlık" gibi konuları içeren yeni farkındalık ve psikoeğitim programlarının hazırlandığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, akran zorbalığına karşı farkındalığın artırılması için öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri sürekli destekleyeceklerini, Aile Okulu Projesi'ndeki programları güçlendireceklerini açıkladı.

Özer, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, rehber öğretmenler kanalıyla önleyici yöntemler konusunda çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

Bakan Özer, bu kapsamda, 2022-2023 eğitim öğretim yılıyla okullarda tüm kademelerde "akran zorbalığı", "siber zorbalık", "psikolojik sağlamlık" gibi konuları içeren yeni farkındalık ve psikoeğitim programlarının hazırlandığını kaydetti.

Özer, ayrıca okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin akran zorbalığı konusunda farkındalık kazanmaları ve baş etme becerileri geliştirmelerine yönelik çeşitli programlar hazırlandığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, akran zorbalığının anlatılması, farkındalığın artırılması ve sonrasında yürütülecek çalışmaları desteklemek adına, akademisyenler, farklı illerden farklı tür ve kademelerden okul yöneticileri ile rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlardan oluşan 150 katılımcı ile 'Akran Zorbalığını Önlemede Bütüncül Okul Yaklaşımı' konulu çalıştay düzenlediklerini hatırlattı.

"Her okula bir rehber öğretmen"

Bakan Mahmut Özer, Akran Zorbalığını Önlemede Bütüncül Okul Yaklaşımı Çalıştayı raporuna da yansıyan ve akademisyenlerce, akran zorbalığı çalışmalarının bütüncül bir yaklaşımla yürütülmesi, sağlıklı okul ikliminin oluşmasında okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve yardımcı personel gibi tüm okul paydaşlarının birlikte hareket etmesi ve ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin arttırılmasına yönelik bir öneri geldiğini aktardı.

Bu konudaki çalışmalara ağırlık vereceklerini belirten Bakan Özer, şöyle devam etti: "Akran zorbalığı konusunda bütüncül bir yaklaşımla çalışmaların yürütülmesi amacıyla sürecin en önemli unsurlarından olan aileleri güçlendirmeye dönük faaliyetlerimizi artıracağız. Başlattığımız Aile Okulu Projesi çalışmalarımıza daha da ağırlık vereceğiz. Akran zorbalığı ile ilgili farkındalığın artırılması için Aile Okullarımızdaki programlarımızı, bu yönde güçlendireceğiz.

"Her okulda bir rehber öğretmen olacak şekilde yeni öğretmen atamalarını planlıyoruz. Halihazırda okullarımızda 40 bin dolayında rehber öğretmenimiz ve psikolojik danışmanımız görev yapıyor. Çalıştay raporumuzda, bu öğretmenlerimizin sosyal duygusal beceriler konularında mesleki yeterliliklerinin artırılması amacıyla program başlatılması tavsiyesi var. Bu konuda da çalışma başlattık. Ayrıca 'Zorlayıcı Yaşam Olaylarında Psikoeğitim Projesi' kapsamında hazırlanan okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise kademelerine özgü içeriklerimizi yaygınlaştırıyoruz."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *