ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Aile en kusursuz sosyal organizasyon

Aile en kusursuz sosyal organizasyon
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2022 / 17.41
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2022 / 17.41
Uluslararası Aile Haftası nedeniyle Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile ve Sosyal Hizmetler konulu konferansta konuşan Doç. Dr. Zoroğlu, ailenin toplumsal hayattaki yerini işaret ederek, “Aile, insan oğlunun kurduğu en başarılı, verimliliği en yüksek sosyal organizasyondur” dedi.

20 Mayıs Uluslararası Aile Haftası nedeniyle Sosyal hizmetler müdürlüğü tarafından, Gaziantep Ticaret Odası toplantı salonunda Aile ve Sosyal hizmetler konulu bir konferans düzenlendi.

Vali Yardımcısı İsmail Korkmaz’ın da katıldığı toplantının açılış konuşmasını Sosyal hizmetler il müdürü Turan Kelleci yaparken, Şahinbey Çocuk yuvası müdürü Şefik Yalçın da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün ilimizdeki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toplantı sonunda katılımcılara birer plaket verildi.

En kusursuz sosyal organizasyon

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Genç psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Doç Dr. Salih Zoroğlu, bütün dinlerde ailenin korunduğuna dikkat çekerek, “İnsan oğlunun kurduğu en başarılı sosyal organizasyon ailedir. Verimliliği en yüksek organizasyondur. Vazgeçilmezlik ve yerine daha iyisini koluna olması gibi özellikleri vardır. Aileyle ilgili karar verirken bir özgürlüğümüz olmadığı gibi biyolojik yapımız da bunu gerektirir” dedi.

Hiçbir kurum, aile kadar az

kaynakla çok ürün veremez

Zoroğlu, slayt eşliğinde verdiği konferansta 1970’lere kadar ailenin lüzumsuzluğuna ilişkin yazılar yayınlandığını, hatta anne sütünün çocuğa bir fayda tanımadığını ve çocuğu anneye bağımlı kıldığı için zararlı olduğunun iddia edildiğini hatırlatarak, “Ancak günümüzde ailenin önemi anlaşılmıştır. En ideal organizasyon, en ideal sistem, az girdi ile çok çıktı, çok ürün elde edilen organizasyondur. Hiçbir kurum aile kadar az kaynakla, aile kadar çok ürün veremez” diyerek ailenin toplumsal hayattaki yine değindi. Toplantıya çok sayıda izleyici katılırken çoğunluğu anne ve anne adayı kadınların oluşturması dikkat çekti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *