ANASAYFA arrow right Güncel

Ahmet Altan, 4 yıl 6 aylık tutukluluğun ardından, AİHM kararı üzerine tahliye edildi

Ahmet Altan, 4 yıl 6 aylık tutukluluğun ardından, AİHM kararı üzerine tahliye edildi
YAYINLAMA: 15 Nisan 2021 / 15.03
GÜNCELLEME: 15 Nisan 2021 / 15.03
Yargıtay Altan ve Nazlı Ilıcak'ın ‘silahlı terör örgütüne yardım‘dan aldığı hapis cezalarını bozdu

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 'hak ihlali' kararı üzerine Yargıtay, gazeteci-yazar Ahmet Altan'ın 'silahlı terör örgütüne yardım'dan aldığı hapis cezasını bozdu. 4 yıl 6 ay 21 gündür tutuklu olan Altan, üçüncü kez tahliye edildi.

Ahmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak'ın 'silahlı terör örgütüne yardım'dan aldığı hapis cezaları Yargıtay tarafından bozuldu.

Mahkeme, tutuklu sanık Altan'ın, bozma gerekçesi ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Dairenin bozma kararını, Türk Ceza Kanunu'nun 220/7'nci maddesinde belirtilen indirimin uygulanmadığı gerekçesiyle aldığı belirtildi.

Ahmet Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu, "Müvekkilim Ahmet Altan tahliye oluyor... Evrensel hukuk ve değerler şaşmaz... Ama hukuksal zorbalık kayda geçer..." ifadesini kullandı. Çalıkuşu, Altan'ın evine doğru yola çıktığını duyurdu.

Sanem Altan: Darısı bu ülkenin tüm acıları için

Altan'ın kızı Sanem Altan da tahliye kararına ilişkin olarak, "Ağlayamıyorum, bağıramıyorum, haykıramıyorum 'Tahliye' diye... Böyle büyük sevinçlerin bile nasıl başkalarının acılarına karıştığını işte yine yaşayarak öğreniyorum bu memlekette! Darısı bu ülkenin tüm acıları için... Hoş geldin Ahmet Altan bu sefer gerçekten gel artık ama" paylaşımını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *