ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ahırların mühürlenmeye başlandığı bildirildi

Ahırların mühürlenmeye başlandığı bildirildi
YAYINLAMA: 19 Mart 2021 / 19.56
GÜNCELLEME: 19 Mart 2021 / 19.56
Şehrin en lüks semtlerinde ve 76 mağarada hayvan besleniyor. Hayvanlar şehir dışına çıkarılmadıkça sinek ortadan kalkmaz

Belediye tarafından şehir içindeki, ahırların 1 Temmuz’a kadar şehir dışına çıkarılması konusunda hayvan besleyenlere çeşitli aralıklarla uyarılar yapılmasına rağmen kimse yerinden kıpırdamıyor. Şehir içinde 76 ahırda hala hayvan besleniyor.

Hayvan beslenmesi sadece ahırlarda yapılmıyor, şehrin en lüks semtlerinde apartmanların alt bölümlerinde de hayvan besleniyor. Bundan sonra da vatandaş şehirde sinekten geçilmiyor, sineklerle mücadele yapılmıyor mu, diye feryadı basıyor. Şehir içindeki hayvan beslenen ahırlar kapatılıp, hayvanlar şehir dışına çıkarılmadığı sürece şehir sinekten kurtulmaz.

Belediye tarafından hayvan besleyenler için Güzingi deresinde yer ayrıldı. Su ve elektrik verildi. Birkaç kişi dışında buraya ahırını nakletmek için çaba harcayan yok. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Hayvan besleyenler şunu kesin olarak bilmelidirler ki şehir içinde bir tek hayvan bırakmayacağım. Şehirde hayvan beslenmez, Gaziantep'i köye çevirtmem. Zabıta kuvvetlerine emir verdim. Ahırların elektriği teker teker kesilerek hayvanlar dışarı çıkarılacak ve ahırlar mühürlenecektir. Ahırların mühürlenmesine başladık.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *