ANASAYFA arrow right Güncel

Ahır ve çadırlar çöktü, onlarca hayvan telef oldu

Ahır ve çadırlar çöktü, onlarca hayvan telef oldu
YAYINLAMA: 19 Ocak 2022 / 20.15
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2022 / 20.16
Kar yağışı hayvan üreticilerini nasibini aldı. Gaziantep’in farklı bölgelerde bulunan 12 hayvan üreticisinin hayvan çadırı çökerken onlarca küçükbaş hayvan telef oldu.

Şiddetli kar yağışı zorlu şartlar altında ülke ve kent ekonomisine katkı sunmak için çalışan hayvan üreticilerine büyük darbe vurdu. Nurdağı İlçesinin Yaylacık köyünde 3, Araban İlçesinin Muratlı köyünde 1, Şahinbey İlçesi Cevizli köyünde 3, Kızılhisar köyünde 1, Çimenli köyünde 1, Şehitkamil İlçesinin Bilek köyünde 1, Tekirsin köyünde 1 ve Köksalan köyünde 1 olmak üzere 12 üreticinin hayvan çadırları çöktü, onlarca hayvan ise telef oldu.

Karın tarım ve hayvancılık için önemli olduğunu ifade eden Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, “Yağan karlar ilerleyen zamanlarda su olarak hem tarıma hem de tarıma çok faydası olacak. Ama yoğun kar yağışı sonrasında 12 üyemizin çadırı çöktü, hayvanlar çatıların altında kaldı, telef oldu. Vatandaşın boş olan ahırlarına hayvanlarını götürmeye çalışıyorlar” dedi.

Köylere ulaşımın sağlanamadığını söyleyen Türkman, “Jandarma ve AFAD birçok bölgeye ulaşamadığından köylerdeki üreticileri herhangi bir destekte verilemedi. Vatandaş, kendi imkanlarıyla tedbirlerini almaya çalışıyor ve hayvanlarını korunaklı yerlere götürmek için mücadele ediyor. Mağdur olan 12 üreticimize bize ulaştı ve 30 küçükbaş hayvanın öldüğünü öğrendik. Biz de kaymakamlıklarımıza, belediyelerimize, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne üyelerimizin istek ve taleplerini iletiyoruz. Ulaşım olmaz ise herhangi bir yardım ve destekte ulaştırılamaz. O nedenle bir an önce köylere ulaşımın sağlanması lazım” açıklamasını yaptı. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *