ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ağyüz’de açıklasın”

“Ağyüz’de açıklasın”
YAYINLAMA: 10 Mart 2023 / 12.57
GÜNCELLEME: 10 Mart 2023 / 12.57
Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, CHP’li meclis üyelerinin talebi üzerine belediye başkanı olduğundan bu yana sattığı ve takas ettiği arsalarla ilgili meclisi bilgilendirirken, Şahinbey Belediyesi’nin de aynı şeffaflığı gösterip, ne adar arsa takas ettiğini ve sattığını, kaç yerden alt yapı parası aldığını açıklaması gerektiğini söyledi. Bozgeyik, “İsterim ki CHP’li meclis üyeleri aynı bilgileri Yaşar Ağyüz’den de istesin, Bakalım açıklayabilecek mi? diye konuştu.

Hazır olan maddeler geçti

Şehitkamil Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 4. olağan oturumu yapıldı. Mehmet Bozgeyik’in başkanlık ettiği oturumda gündemde yer alan 16 madde görüşüldü. Bunlardan hazır olan Mücahitler Mahallesinde Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumunun imar planı tadilatı talebi, Özgürlük Mahallesi’nde imar ıslah planı tadilatı, Karayolu Genel Müdürlüğü’nün Başpınar kavşağında tadilat teklifi, KÜSGET petrol yeri tadilatı, yeni Adliye Sarayı içerisinde imar tadilatı teklifi kabul edildi.

Büyükşehirkine niçin karşı çıkmadınız?

Bu maddeler içerisinde en fazla tartışma konusu KÜSGET petrol yeri tadili oluşturdu. Belediye mülkü olan buraya benzin istasyonu tadilatı talebi CHP ve DSP’li 15 meclis üyesinin ret oyuna karşılık 21 oyla kabul edildi. Karar büyükşehirden geçtikten sonra belediye, ileriki günlerde burayı benzin istasyonu yeri olarak ihale edecek. Söz konusu yerin yeşil alan olması nedeniyle emsal yer gösterilmesi için teklifin daha önce büyükşehir belediyesinden geri çevrildiği, bunun üzerine emsal yer belirlenerek aynı maddenin tekrar oylanıp büyükşehir belediyesine gönderilmesine karar verildi. Bu madde görüşülürken CHP’liler yeşil alana benzin istasyonu yapılmasına karşı olduklarını ve ret oyu vereceklerini belirtti. Belediye Başkanı Bozgeyik, “Sizin belediyeniz büyükşehir, daha önce bizden aynı konumda olan yerlere benzin istasyonu tadilatı teklif etti, ikisi Real yanında, biri Gaziantepspor yakınında. Biz itiraz etmeden kabul oyu verdik. Siz niçin ret veriyorsunuz? İyi şeylere hep muhalefet yapıyorsunuz. Eğer söz konusu benzin istasyonu teklifi kabul edilirse oraya bir canlılık gelecek ve belediyeye gelir getirecek” dedi.

Şehitkamil benzin istasyonu cenneti haline getirildi

CHP’li Abdullah Dağlıoğlu, Şehitkamil’in benzin istasyonu cenneti haline getirildiğini ileri sürerek, “Doğru olan, yasal olanlara oy veririz. Sizin yönlendirmeniz veya tahrikinizle oy kullanmayız. Yasal olmayan talebinize karşı çıktığımızda saldırıyorsunuz. Buna ne hakkınız var? Meclis üyesi olarak burada görüşümüzü açıklar ve oyumuzu kullanırız. Sizin yanlışınız lehinde oy kullanmamızı beklemeyin. Bu kürsüde konuşma özgürlüğümüzü alamazsınız. Ben televizyon meraklısı falan değilim ama çıkar görüşümü açıklarım. Hatta gerektiğinde yargıya giderim. Ayrıca benzin istasyonu yeri için emsal yeri aynı pafta içerisinde göstermek ve meclisin üçte iki çoğunluğunu da almak zorundasınız” şeklinde konuştu.

Yasadışı yapılan bir şey yok

Bozgeyik, Dağlıoğlu’nun televizyon meraklısı olduğunu söylerken, “Konuş ne konuşuyorsan, biz oylarız siz isterseniz ret oyu verin. Yapılan zaten yasal. Burada yasa dışı yapılan bir şey yok. Varsa yargıya gidebilirsiniz. Yapılan tadilatta belediyenin menfaati var. Siz bunu hukuksuzluk olarak değerlendiremezsiniz” diye konuştu.

Bozgeyik sattığı arsalarla ilgili meclisi bilgilendirdi

Oturumun sonunu da gündeme değişik imar tadilatlarıyla ilgili teklifler alınırken, yoğun çalışma gerektiğini vurgulayan Bozgeyik, daha önceki oturumda CHP’lilerin bugüne kadar satılan veya takas edilen arsa ve nakısların sayısını, metrekaresini ve parasal değerini sormaları üzerine, meclise dün bilgi verdi. Bozgeyik, CHP’li meclis üyelerine dönerek, “Biz bu konuda gerekli açıklamayı yaptık. Şahinbey Belediyesi’nin de aynı şekilde kaç arsa ve takas olduğunu, kaç yerden alt yapı parası toplandığını ve miktarı konusunda bilgi almanızı da arzu ediyorum. Şahinbey de bizim gibi açıklasın bakalım” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *