ANASAYFA arrow right Güncel

Ağız ve diş bakımı konusunda bilinç arttı, ancak yeterli düzeyde değil

Ağız ve diş bakımı konusunda bilinç arttı, ancak yeterli düzeyde değil
YAYINLAMA: 05 Aralık 2021 / 20.21
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2021 / 20.21
Dent Life Diş Kliniği Kurucu Diş Hekimi Büşra Polat, ‘Günümüzde yeni yetişen genç nesilde bilinç biraz daha arttı, ancak yine de yeterli düzeyde değil’ ifadelerini kullandı.

Dent Life Diş Kliniği Kurucu Diş Hekimi Büşra Polat, “Ağızda ilk süren daimi dişler, hızlıca çürüyor ve diş kaybına kadar gidiyor. Bu yüzden çocuklar özellikle ağızda ilk dişler sürdükten sonra fırçalama alışkanlığı kazandırılıp bunu günlük hayatında daimî bir alışkanlık haline getirmiş olmalı. Ebeveynler bu bilinci oluşturmak için çocuklarına örnek olmalı. Sabah ve akşam diş fırçalarken çocuklarını yanına alarak hem yardımcı olup hem de onları özendirerek fırçalama yapmalı. Çocuklara fırçalamayı eğlenceli hale getirmek için onların seveceği şekillerde fırça ve macun kullanabilirler” önerisinde bulundu.

2019 yılında kurulan Dent Life Diş Kliniği’nde dolgu, kana tedavisi, cerrahi işlemler, İmplant tedavisi, gülüş tasarımı, lamine uygulamaları, zirkonyum ve porselen kaplama, çocuk hastaların tüm tedavileri, ortodontik tedaviler ve estetik olarak botoks ve estetik dolgu işlemlerinin yapıldığı açıklandı.

klinikte Diş hekiminin yanı sıra bir uzman cerrah, diş tellerini takmak için bir ortodontist ve protez uzmanı görev yapıyor.

Diş hekimliğine dair tüm uygulamaları klinik bünyesinde yapıldığını anlatan Dent Life Diş Kliniği Kurucu Diş Hekimi Büşra Polat, “Diş hekimliğine dair tüm uygulamaları klinik bünyemizde yapıyoruz. Kliniğimizde benim dışımda alanında uzman bir cerrahımız, diş telleri takmak için ortodontistimiz ve protez uzmanımız bulunuyor. Multidisipliner bir çalışma ortamında çalışıyoruz. Şu dönemde artan botoks ve dolgu taleplerinden dolayı bu alanda fark yarattığımızı düşünüyoruz. Klinik olarak güler yüzlü ve doğru endikasyonlarla hastalarımıza tedavi imkânı sunuyoruz” açıklamasını yaptı.
Diş muayenesi her türlü problemin önüne geçecek
Vatandaşlara ağız ve diş bakımı konusunda önerilerde bulunan Polat, “Vatandaşlara bu dönemde pandemiyi de göz önünde bulundurarak ağız bakımına daha fazla özen göstermelerini önereceğiz. Ne kadar özen gösterilirse diş hekimine gitme sıklığı da o kadar azalacak. Ancak bakım olmadığı takdirde hem diş kayıpları hem de diş hekimine gitme sıklığı artıyor. Bununla birlikte hastaya olan maliyeti de artmış oluyor. Erken aşamada fark edilen çürükler dolguyla kolayca tedavi edilirken diş kaybı durumunda kaplama ve İmplant devreye girdiğinde harcanan zaman da buna bağlı artıyor. Bu yüzden düzenli Diş Hekimi muayenesi her türlü problemin önüne geçecek. Ayrıca hastalar mutlaka günde en az iki kez diş fırçalamalı, ağız bakım suları ve diş ipi yardımıyla da bunu desteklemeli” şeklinde konuştu.
Diş tedavileri ihmale gelmez
Pandeminin sektörü etkilediğini belirten Dent Life Diş Kliniği Kurucusu Diş Hekimi Büşra Polat, konuşmasını şöyle tamamladı: “Özellikle ilk yıl insanlar arasında büyük panik ve korku olduğundan sakin geçti açıkçası. İnsanlar değil diş hekimine gitmek, sokağa çıkmaktan korkuyordu. Dolayısıyla hem diş tedavileri hem de koruyucu ve önleyici muayeneler sekteye uğramış oldu. Ancak diş tedavileri ihmale gelmiyor. Bu dönemde dolgu aşamasında olan dişler kanala, kanal aşamasında olan dişler de çekildi. Hastalar açısından hem diş kayıpları hem de maliyet artmış oldu. Evde sürekli oturup sıkılan çocuk ve yetişkin bireyler sürekli bir şeyler yiyip içme arayışında olduklarından sonrasında da fırçalama yapılmayınca diş çürükleri de bu dönemde arttı diyebiliriz. Şu dönemde ilk yılın verdiği sakinlik yerini hastalar açısından hızlı bir geri dönüşe bıraktı.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *