ANASAYFA arrow right Dünya

Afganistan’da 4 kadın aktivistin cansız bedeni bulundu

Afganistan’da 4 kadın aktivistin cansız bedeni bulundu
YAYINLAMA: 05 Kasım 2021 / 18.17
GÜNCELLEME: 05 Kasım 2021 / 18.17
Cansız bedeni bulunan kadınlardan birinin, Taliban'ın dayatmalarına karşı mücadelesiyle bilinen genç aktivist Forouzan Safi olduğu belirtildi.

Taliban’ın 15 Ağustos’ta hakimiyetini ilan ettiği Afganistan’da 4 kadın aktivistin cansız bedeni bulundu. Kimliği netleşen Forouzan Safi ile diğer 3 aktivistin cansız bedenleri Mezar-ı Şerif'teki Khalid ibn al-Walid kasabası yakınlarındaki bir çukurda bulundu. Katledilenlerden 30 yaşındaki Forouzan Safi'nin, kadınlara yönelik faaliyetlerde aktif olduğu ve Mezar-ı Şerif'teki özel bir üniversitede ders verdiği öğrenildi.

JİNHA’nın haberine göre Forouzan Safi’nin arkadaşı, Safi’nin evinden günler önce ayrıldığında ailesi ve tanıdıklarıyla bağlantısının birkaç saat içerisinde kesildiğini ve günlerdir kayıp olduğunu aktardı. Yakınları “Aslında bizler onun yurt dışına çıkmış olabileceğini düşünmüştük. Hiç kimseyle teması olmamıştı. Ancak bir çukurda kurşunlanmış cansız bedenini bulduk” diyerek olayın kendileri için çok üzücü olduğunu aktardı.

“Çok aktif ve cesur bir kadındı. Mezar-Şerif’teki tüm etkinliklerin öncülüğünü yapardı. Taliban’ın uygulamalarına boyun eğmez, karşı çıkardı” diye konuşan Forouzan Safi’nin arkadaşı katliamdan Taliban’ın sorumlu olduğunu, 4 aktivist kadının kaçırıldıktan sonra katledilerek buraya atıldığını düşündüğünü belirtti.

Yaşamını yitiren diğer üç kadının henüz kimlikleri belirlenemezken, Taliban’ın konuyla ilgili açıklama yapmadığı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *