ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Afganistan, terörist Bin Ladin’i koruyor”

“Afganistan, terörist Bin Ladin’i koruyor”
YAYINLAMA: 19 Haziran 2020 / 12.33
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2020 / 12.33

İncelemelerde bulunmak amacıyla Gaziantep’e gelen ABD’nin Adana 2. Konsolosu Scoty Edelman Saadet Partisi İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti. 2. Konsolos Edelman her zaman barıştan yana olduklarını, ancak Afganistan’ın terörist Bin Ladin’i koruduğunu söyledi.

Edelman, “Dünyada en fazla İsrail ile Filistin arasındaki savaşın bitmesini isteyen bu konuda çaba safreden tek ülke ABD’dir. Bunun, dışında hiçbir Avrupa ülkesi çaba göstermiyor” dedi. SP İl Başkanı İrfan Çelikaslan soğuk savaş sonrası dünyanın tek kutuplu hale geldiğini ve kutbun liderliğini de ABD üstlendiğini vurguladı.

  1. Konsolosu Edelman, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Kocaman ile Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaretinin ardından Saadet Partisi’ne geçti, akşam da Rotary Kulup’te işadamları ile bir araya geldi. 2. Konsolosu Edelman SP İl Başkanı İrfan Çelikaslan ile görüşürken, terörün tüm insanlık için bir tehlike olduğunu dile getirdi. Mevcut dünya konjonktüründe ABD’nin liderliğini dünyanın huzuru ve selameti için önemsediklerini açıklayan SP İl Başkanı Çelikaslan, “ABD gerek gelişmiş sanayi ve gerekse demokratik yapısı ile takdire şayan bir devlettir.

Dünya liderliği bütün dünya devletleri tarafından kabul gören bir ülkenin her şeyden önce adil olması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Demokrasi ile insan haklarına verdiği önemle, ülkesindeki huzur ve refah ortamıyla övünen bir ülke için dil, din ve etnik yapıyla ilgili adaletsizce bir ayırım yapması düşünülemez. Hele böyle bir ülke için öfke asla tasvip edilemez. 11 Eylül’de New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’nin ikiz kulelerine yapılan terörist saldırıyı asla tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Sebebi ne olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın, masum insanlara yönelik saldırıları tasvip etmiyoruz. Ancak bu saldırının İslam’la özdeşleştirilmesini de kabul etmemiz mümkün değildir.

Bizim dinimizin temelinde sevgi, barış, hoşgörü ve insanların incitilmemesi vardır. Bırakın binlerce insan öldürmeyi, bir tek insanı bile öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi günah olduğunu buyurur. Saadet Partisi olarak ikiz kulelerde hayatını yitiren insanların eşleri, anne babaları ve çocukları için ne kadar üzülüyorsak, Filistin’de İsrail askerlerinin açtığı ateşle babasının kucağında hayatını kaybeden küçük Muhammed’in anne babası için de o kadar üzülüyoruz. Bu duyarlılığı bütün dünyanın göstermesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *