ANASAYFA arrow right Yaşam

Af Örgütü’nden Türkiye’ye çağrı: Kavala’yı serbest bırakın

Af Örgütü’nden Türkiye’ye çağrı: Kavala’yı serbest bırakın
YAYINLAMA: 18 Aralık 2020 / 18.49
GÜNCELLEME: 18 Aralık 2020 / 18.49
Uluslararası Af Örgütü Avrupa Bölgesel Ofisi Direktörü Nils Muižnieks "Bugün görülecek duruşmadan çıkabilecek tek makul karar, mahkemenin bu adaletsizliğe son vermesi ve doğru olanı yaparak Osman Kavala’yı serbest bırakması olacaktır” dedi.

Uluslararası Af Örgütü, sivil toplumun önde gelen isimlerinden Osman Kavala’nın bugün görülecek duruşması öncesinde, Kavala’nın derhal ve koşulsuz serbest bırakılması ve tüm suçlamaların düşürülmesi çağrısı yaptı.

Uluslararası Af Örgütü Avrupa Bölgesel Ofisi Direktörü Nils Muižnieks yaptığı açıklamada “Osman Kavala yargılama sürecinde, Türkiye yetkililerinin, bağımsız sivil toplumu susturmaya yönelik kapsamlı çabalarının bir parçası olarak, temelsiz ve siyasi güdümlü daha fazla suçlamayla karşı karşıya. Kavala, değil üç yıldan uzun süre tutuklu yargılanmak, cezaevinde tek bir dakika bile geçirmemeliydi” dedi.

Muižnieks “Osman Kavala bu yıl bir suçlamadan beraat etti; ancak Kavala’nın tutukluluğunun hukuka aykırı olduğuna hükmeden AİHM kararını savuşturmayı amaçladığı açıkça görülen bir girişimle, bu sefer de ‘casusluk’ ile suçlanıyor. Bugün görülecek duruşmadan çıkabilecek tek makul karar, mahkemenin bu adaletsizliğe son vermesi ve doğru olanı yaparak Osman Kavala’yı serbest bırakması olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *