ANASAYFA arrow right Güncel

Af Örgütü, İstanbul Sözleşmesi için 17 bin imza topladı

Af Örgütü, İstanbul Sözleşmesi için 17 bin imza topladı
YAYINLAMA: 05 Mart 2021 / 19.38
GÜNCELLEME: 06 Mart 2021 / 14.17
Af Örgütü, İstanbul Sözleşmesi’nin yaygın bir şekilde kullanılması için topladıkları 17 bin imzayı yetkililere teslim edeceklerini duyurdu.

Uluslararası Af Örgütü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile yayınladığı açıklamada, “İlhamımızı mücadele eden kadınlardan aldık” diye seslendi.

17 bin imza yetkililere teslim edilecek

Açıklama şöyle:

“Kadınlar pandemi döneminde tüm bunların yanı sıra İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için mücadele vermek zorunda kaldı. İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için Türkiye’nin dört bir yanında güçlü bir şekilde ses çıkartan kadınlar protestolar sırasında kolluk kuvvetleri ablukası ve şiddetle karşı karşıyaydı.

"Birçok kadın protestolar sırasında ve protestoların ardından takip edilerek ara sokaklarda gizlice gözaltına alındı. Tüm bunlara rağmen sonunda kadınlar kazandı.

“Kadın mücadelesi ve dayanışması artarak sürerken, Uluslararası Af Örgütü'nün insan hakları mücadelesine ilham vermeye devam ediyor. Uluslararası Af Örgütü olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin eksiksiz olarak uygulanmasını talep ediyoruz. Bu amaçla topladığımız yaklaşık 17 bin imzayı 8 Mart haftasında yetkililere ulaştıracağız.

“Bu yıl 8 Mart’ta da kadınlar, her yıl olduğu gibi hak mücadelesi ve dayanışma için çeşitli şehirlerde sokaklarda bir arada olacaklar. Uluslararası Af Örgütü olarak, 8 Mart öncesi barışçıl protesto özgürlüğünün en temel insan haklarından biri olduğunu, uluslararası hukuk tarafından güvence altına alındığını hatırlatıyoruz.

"Devletler, hiçbir ayrım gözetmeksizin barışçıl toplanma hakkına saygı göstermek, bu hakkın kullanılmasını yasalarda olduğu gibi uygulamada da koruma altına almak ve bu hakkın kullanımını kolaylaştırmakla yükümlüdür.

“Uluslararası Af Örgütü olarak, hakları için mücadele veren tüm kadınların yanında olduğumuzu beyan ediyor, onların mücadelesi ve direncinden güç ve ilhan aldığımızı yineliyoruz."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *