ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Adli tatil sona erdi

Adli tatil sona erdi
YAYINLAMA: 27 Kasım 2022 / 17.25
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2022 / 17.25
Yaklaşık 45 günden bu yana süren adli tatil yarın sona eriyor.

Adli tatilin sona ermesi nedeniyle pazartesi gününden itibaren mahkemelerde duruşmalar başlıyor.

Yeni adli yıla başlangıç nedeniyle pazartesi günü Atatürk heykeli önünde tören düzenleneceği belirtilirken, adli tatilin Yargıtay için iyi bir dinlenme fırsatı olduğunu vurgulandı.

Baro başkanı Zafer Okur, adli tatilin yarın sona edeceği ancak tatil gününe denk gelmesi nedeniyle pazartesi günü duruşmalara başlanacağını söyledi. Adli tatil boyunca yalnızca ceza davalarında tutuklu sanıklara yönelik duruşmalar ile icraların devam ettiğini hatırlatan Okur, böylece asgari de olsa vatandaşlara hizmet verildiğini kaydetti.

Dinlenme faydalı

Yeni adli yılda tüm hakim ve savcıları yoğun bir çalışma süreci beklediğini kaydeden Zafer Okur, “Tatil aslında çok faydalı. Yorucu bir çalışma temposundan sonra dinlenmek, insanları ruh ve bedenen rahatlatıyor. Bu nedenle 45 günlük tatil aslında fazla uzun değil bence gerekli” dedi.

Bir çırpıda 15 hakim ve savcının tayinin çıkması hoş değil

Haziran ayında 15 tane hakim ve savcının kimisi kendi isteğiyle, kimi isteği dışında başka şehirlere tayin edildiğini hatırlatan Okur, bunun anormal olduğunu belirterek, “Halen Gaziantep adliyesinde 50 civarında hakim ve savcı görev yapmakta. Ancak bunun on beşinin bir anda başka şehirlere tayini çıktı. Yani üçte birinin tayini çıktı. Yerlerine 17 tane hakim ve savcı atandı. Fakat adliyede böyle 15 tane hakim ve savcının bir anda tayini çıkması hoş değil. Üstelik tayini çıkanların çoğu isteksiz ayrıldı. Kimisinin emekliliğine az kalmıştı. Gittikleri yerlerden bunların yeni düzen kurması imkansız olduğu gibi oralara alışmaları ve verimli olmaları biraz zaman alır. Belki de bunlardan bazıları emekliye ayrılır. Onun için yargıç atamalarının daha özenli ve daha dikkatli olması gerek” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *