ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

ADD hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacaktır

ADD hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacaktır
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 20.07
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 20.07
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, çeşitli siyasi partilere üye olan veya olmayanlardan oluşan bir sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden ADD Başkanı Dr. Mehmet İyigün, derneğin ne geçmişte ne de gelecekte hiçbir partinin arka bahçesi olmayacağını açıkladı.

Son zamanlarda basında çıkan haberler göre, Yekta Güngör Özden’ın başkanlığında kurulan partinin bir koluymuş gibi tanımlanmaya çalışıldığını söyleyen İyigün, “Aynı zamanda Özden ile ADD arasında bazı anlaşmazlıkların olduğu da gelen haberler arasında, bunlar tamamen yalan ve yanlış bilgilerdir. ADD tüzel kişiliği hiç kimsenin dokunamayacağı kavramdır. Partiye dönüşme ise bir yakıştırmadan öteye geçmemektedir.

ADD örgütünün her kademesinde siyasi partilere üye olan veya olmayan kişiler vardır. ADD hiçbir siyasi partinin ne geçmişte, ne de gelecekte arka bahçesi olmayacaktır. ADD genel yönetiminde yer alıp da çağrı mektubunda Atatürkçü yapılanma konusunda toplantı için imzaları bulunanların hiçbiri siyasi partinin ne yönetiminde, nede diğer karar organlarına üye değildir. Eğer alırlarsa, ADD tüzüğünün gereği olarak genel yönetim kurulundan derhal çekilmeleri gerekir” diye konuştu.

İyigün, kulaktan dolma yorumlara itibar edilmemesini isterken, “Yekta Güngör Özden, ADD üyesidir. Ancak yönetim kurulunda yer almamaktadır. Kendisiyle, yapılan ADD kongresi sırasında tartışmalar oldu. Özden, her vatandaşın olduğu gibi kendisinin de siyaset yapmak istediğini ve bunun ADD ile hiçbir ilişkisi olmadığını söyledi. Biz ADD olarak hiçbir siyasi parti ayırımı gözetmeden, kim iyi iş yaparsa onun arkasında oluruz. Ancak kim ülke zararına iş yaparsa ona da tepkimizi veririz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *