ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Adaylar noter kanalıyla mal varlıklarını açıklasın

Adaylar noter kanalıyla mal varlıklarını açıklasın
YAYINLAMA: 11 Haziran 2021 / 16.59
GÜNCELLEME: 11 Haziran 2021 / 16.59
Toplumu yönlendiren ve her an göz önünde bulunan kişi ve kuruluşların tavır ve davranışlarının topluma örnek olması gerektiğini açıklayan Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kızıklı, parlamenter demokratik rejimle idare edilen ülkemizde yönetmeye talip olan siyasilerin bu konuda kendilerini sorumlu hissetmesi gerektiğini açıkladı.

Türk Eğitim-Sen’e üye bir grup kamu çalışanı Şehitler Abidesi önünde toplanarak, siyasetin ve siyasilerin güven kaybettiği bir ortamda milletvekili adaylarının mal varlıklarını noter senedi ile kamuoyuna açıklaması gerektiğini açıkladılar. Toplantı sırasında konuşan sendika Başkanı Mustafa Kızıklı, “Ahlaki erozyonun had safhaya ulaştığı günümüzde, toplumun sağlıklı şekilde yeniden yapılandırılabilmesi için ivedi tedbirler alınması bir zorunluluktur. Toplumun önderi konumunda olan ve milleti temsil eden milletvekillerinin de öncelikli olarak harekete geçmesi gerek. Bu bağlamda, yaklaşan 3 Kasım seçimleri milletvekili adayları için bir fırsat olacaktır. Üzücü bir gerçek var, gelinen noktada toplum siyasilere ve siyasi kuruluşlara olan güvenini yitirmiştir. Verilen taahhütlerin yerine getirilmemesi, yönetim zafiyetinin bir sonucu olarak ortaya çıkan ekonomik kriz ve beraberinde getirdiği sosyal problemler, siyasilerimizin halkın talepleri doğrultusunda değil, kendi siyasi çıkarları hesabında politika yapmaları gibi gerekçeler, toplumda güvensizlik duygusunun oluşmasına neden olmuştur.

Eğitimciler olarak rejimin vazgeçilmez unsuru olarak gördükleri siyasi partilerden topluma yeni açılımlar kazandırılmasını istediklerini söyleyen Kızıklı, “Siyaset kurumuna ve siyasilere olan güven duygusunun yeniden kazandırılması için girişimde bulunmalarını istiyoruz. Siyasi partiler ve milletvekili adaylarına çağrıda bulunarak, seçim öncesi, noter huzurunda mal varlıklarını tespit ederek kamuoyuna ilan etmelerini istiyoruz. Başta Ankara olmak üzere tüm illerde ortaya koyduğumuz bu davranışımıza milletvekili adaylarının, siyasi parti yöneticilerinin ve birinci derece yakınlarının da iştirak etmesini bekliyoruz. 3 Kasım seçimi ile birlikte ülkemizde huzur ve güven ortamının tesis edildiği yeni bir dönemin başlamasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *