ANASAYFA arrow right Yaşam

“Adalet”te önlemler bayramdan sonra yumuşatılacak

“Adalet”te önlemler bayramdan sonra yumuşatılacak
YAYINLAMA: 12 Mayıs 2020 / 21.07
GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2020 / 21.07

Hapishanelerdeki COVID-19 pozitif vakalara dair detay vermeyen Adalet Bakanı Gül, adalet hizmetlerinin de bayramdan sonra kademeli şekilde başlayacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adalet hizmetlerinde COVID-19 pandemisine karşı alınacak tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Gül, “Bayramdan sonra tedricen tüm uygulamalar yumuşatılacaktır, planlamalarımız hazırdır” dedi.

Noterler ve Adli Tıp çalışmaya başladı

Basın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Yeni normalleşmede dört koldan çalışmalarımızı planlıyoruz. Adliyeler, ceza infaz kurumları, noterlikler ve bakanlık bağlı kurumları için yol haritası çalışması yapılmıştır.

“Bayramdan sonra tedricen tüm uygulamalar yumuşatılacaktır, planlamalarımız hazırdır. Somut takvime bağlandığında bunlar açıklanacaktır.

“Tüm bu çalışmalar, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun uygun bulması, bu konuda kılavuzların onaylanmasıyla yürürlüğe girecektir.

“Noterlikler normal çalışma dönemine bugün itibarıyla başlamıştır. Adli Tıp Kurumu da çalışmalara yeniden başlamıştır.

“Önümüzdeki dönemde de Bilim Kurulunun rehberliğinde diğer uygulamalar gözden geçirilerek normalleşmeye adım atılacaktır.”

Cezaevlerinde 7 milyon maske üretildi

Adalet Bakanı Gül, cezaevlerindeki iş yurtları atölyelerinde hükümlüler tarafından maskeden tuluma, ameliyat önlüğüne, gözlüğe kadar çok sayıda üretim yapıldığını, 16 Mart'tan bu yana yaklaşık 7 milyon maske üretildiğini bildirdi.

İş yurtlarında ayrıca, bu süreçte 900 bin tulum, 2 milyondan fazla gazlı bez, 633 bin tıbbi gözlük imal edildiğini, 80 ton kolonya, 2 bin 500 ton temizlik malzemesi ve dezenfektan üretildiğini aktaran Gül, emeği geçenlere teşekkür etti.

“Onbinlerce memurumuz bir hükümlüye, tutukluya virüsün bulaşmaması için ya karantinada ya vardiyada ya da nöbette görev yapmaktadır” diyen Gül, infaz koruma memurlarına da teşekkür etti.

Pozitif vakaları başsavcılıklar takip ediyor

Bakan Gül, Başsavcılıkların tüm pozitif vakaları anında takip ettiğini, vakaların il, ilçe sağlık müdürlükleri, Sağlık Bakanlığı ve ilgililerin ailelerine anında iletildiğini bildirdi.

Cezaevine girerken tüm kontrollerin yapıldığını, tüm alanların dezenfekte edildiğini, tüm malzemelerin sağlandığını anlatan Gül, “Elbette bu tedbirleri almaya devam edeceğiz. Asla rehavete kapılmayacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *