ANASAYFA arrow right Yaşam

Adaletsizlik, geçim kaygısı, intiharlar ve işsizliğin arttığı bir dönem yaşıyoruz

Adaletsizlik, geçim kaygısı, intiharlar ve işsizliğin arttığı bir dönem yaşıyoruz
YAYINLAMA: 28 Mayıs 2021 / 20.59
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2021 / 21.38
Adliyelerde ifade işlemlerinin 7 gün 24 saat yapılabilmesi, tutukluluğa dikey itiraz getirilmesi, çocuk hükümlülere aile görüşü imkânı sağlanması, boşanmış eşe karşı işlenen suçlara nitelikli ceza verilmesi gibi pek çok hakların yer aldığı 4. Yargı paketi kısa süre içerisinde TBMM’ye gelecek

Gaziantep Barosu Başkanı Avukat Bektaş Şarklı, “Tuzun koktuğu, adaletsizliğin, geçim kaygılarının, intiharların, hırsızlığın ve işsizliğin arttığı bir dönemi yaşıyoruz. Çok ciddi sorunlarımız varken yeni yargı paketi hiç kimseyi memnun etmeyecek” dedi.

Türkiye, genelgelerle yönetilen bir ülke konumuna geldi

İnsanların gelecek endişesi duymaması ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Şarklı, “Ülkemizde gerçek bir demokrasi ve özgürlükten bahsedemeyiz. Türkiye, şu anda bir hukuk devleti hatta kanun devleti bile değil. Çünkü Türkiye’de kendi belirlediği kanunlara dahi uymayan, genelgeler ile yönetilen bir ülke konumuna geldi. Örneğin; baro seçimleri kanun ile düzenlenmiş olup, seçimler ertelenmesi genelde ile TBMM’de kanun düzenlemesi ile yapılabilir. Ama 8 aydan beri barolar aynı sıkıntıyı yaşadı. Her şey tek bir adamın iki dudağı arasında. Bu demokrasi değildir. Monarşinin olduğu bir sistem ne hukuk olur ne kanun olur ne de insanların geleceğe dair umutları ve beklentisi olur” tespitini yaptı.

Önemli olanın yargı paketleri içerisindeki maddelerin uygulanması olduğunu dile getiren Şarklı, “Daha fazla paket açıklamaya gerek yok. Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve birçok kişi tutuklamanın tedbir olduğunu söyledi. Zaten tutuklamanın tedbir olduğu kanunda yazıyor. Sorun; uygulayıcılarda ve siyasilerin hakim ve savcıların arkasında durup durmamasıyla alakalı. Cumhurbaşkanı’na hakaretten dolayı 60 bine yakın soruşturmadan ve 30 bine yakın davadan bahsediliyorsa, en küçük eleştirinin bile hakaret olarak algılanıyorsa siber suçlar birimi sadece Cumhurbaşkanı’na hakaret dosyalarını takip ediyorsa o zaman sorun var demektir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin rahat bir nefes ve soluk alabilmesi için erken seçim şart

Gaziantep Barosu Başkanı Avukat Bektaş Şarklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsızlığını ortaya koyması gerektiğini kaydederken, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize’de uğradığı saldırıya ilişkin soruşturma başlatılmış ancak, 83 milyonu temsil eden bir Cumhurbaşkanı’nın bir partinin genel başkanına ‘Bu daha başlangıç’ gibi sözleri hiç yakışmıyor. Türkiye’de herhangi bir savcının Cumhurbaşkanı’na ‘Ne söylemek istiyorsunuz’ deme şansı yok. Ülkemiz iyi yönetilemiyor, tüm komşuları ile sıkıntılı. O nedenle Türkiye’nin rahat bir nefes ve soluk alabilmesi için erken seçim şart” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *