ANASAYFA arrow right Yaşam

Adalete Bak! İ.E.'nin cenazesi defnedildi, tecavüzcüsü halen dışarıda!

Adalete Bak! İ.E.'nin cenazesi defnedildi, tecavüzcüsü halen dışarıda!
YAYINLAMA: 19 Ağustos 2020 / 17.22
GÜNCELLEME: 19 Ağustos 2020 / 19.20
Uzman çavuş Musa O.’nun “tecavüzü” sonrası intihara sürüklenen İ.E., Batman Asri Mezarlığı'nda defnedildi. Polis, aile dışında kimseyi mezarlığa almadı.

Batman’ın Beşiri ilçesinde uzman çavuş Musa O.’nun “tecavüzü” sonrası intihara sürüklenen 18 yaşındaki İ.E., tedavi gördüğü hastanede dün (17 Ağustos 2020 Salı) yaşamını yitirdi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktarımına göre, İ.E.'nin cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Batman Bölge Hastanesi'ne kaldırıldı; cenaze aileye 17 saat sonra teslim edildi. Batman Asri Mezarlığı'na götürülen cenaze yoğun bir polis ablukası altında defnedildi. 

Polis cenazeye milletvekillerini almadı

Cenaze defnedilirken mezarlığa aile dışında kimse alınmadı. Polis, milletvekilleri, siyasi parti, insan hakları savunucuları, sivil toplum örgütleri temsilcilerine engel oldu. Mezarlığa alınmayan kitle tepki gösterdi; polisler HDP Siirt Milletvekilli Sıdık Taş ve yanındaki gruba müdahale etti.

Yargı süreci

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan soruşturma başlatılan uzman çavuş O., 17 Haziran’da çıkarıldığı Siirt Sulh Ceza Mahkemesi'nce “adli kontrol” tedbiri ile serbest bırakılmıştı.

Adli tıp Raporu'nda İ.E.'ye tecavüz edildiği belirtilmesine rağmen O.'nun serbest bırakılmasına karşı kamuoyundan itirazlar yükselmişti. Yine serbest bırakılma kararına karşı Siirt Barosu ve Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı itirazlar reddedilmişti.

Soruşturma kapsamında O. hakkında düzenlenen iddianame ise Siirt Ağır Ceza Mahkemesi tarafından başsavcılığa iade edilmişti. Bunun üzerine başsavcılık, mahkemenin verdiği karara karşı itirazda bulundu.

Anne Hakime Kılıç: Musa hala dışarıda

Olayın ardından JinNews'e açıklamalarda bulunan İ.E'nin annesi Hakime Kılıç, şunları söylemişti:

''Çocuklarımı uzman çavuşlar gelip tecavüz etsinler diye mi büyüttüm? Her yere başvurduk ama Musa hala dışarıda. Kızıma, ona yaptıklarını birine anlatırsa onu öldüreceğini söylemiş. Kızım o yüzden kimseye anlatamamış ve mektupta yazmış her şeyi. Mektubu yazdıktan sonra da yaşamına son vermek istemiş.''

Uzman çavuş açığa alındı

Siirt Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndan avukat Ayşegül Kesici, iddianamenin iadesi kararına karşı yapılan itirazın kabul edildiğini duyurdu. Kesici, Başsavcılığın, Orhan’ın tutuklanması talebinde de bulunduğu ancak bu konuda henüz bir gelişmenin olmadığını da belirtti. Ayrıca soruşturma kapsamında uzman çavuş Musa Orhan’ın açığa alındığı öğrenildi.

Musa O.’nun tutuklanması talebiyle en az 260 bin tweet atıldı

Aralarında insan hakları savunucuları ve siyasetçilerin olduğu çok sayıda kişi İ.E’yi intihara sürükleyen uzman çavuşun tutuklanması talebiyle tweet attı. Tweet sayısının 260 bini aştığı öğrenilirken, Musa O.’nun adli sürecine ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

"Her gün insanlığımızdan utanıyoruz"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka: 18 yaşındaki genç kıza 20 gün tecavüz edip, daha sonra "İstediğin yere şikayet et, bana bir şey olmaz. Daha önce de çok yaptım, bir şey olmadı" diyen katil serbest, evladını yitiren aile perişan! Haykırıyoruz: #MusaOrhanTutuklansın"

Şengül Hablemitoğlu:Tecavüz, cinsel bir saldırı ve suç. Cezalandırılması gerekirken; haberi yapan gazeteciyi hapse atmak, faili salıvermek neyin karşılığı. Kadınları, çocukları, hayvanları kırılgan hiç bir canlıyı koruyamıyorsanız tüm bu suçların dolaylı ortağı olursunuz. #MusaOrhanTutuklansın

DTK Eş Başkanı Leyla Güven: Canım Annem sen bu bakışınla yaşadığın acının ve duyduğun öfkenin ne kadar büyük olduğunu anlatıyorsun herkese. Senin kızın bir kere öldü ama bu alçak adam her gün yeniden yeniden ölecek ve pisliğinde boğulacak... #MusaOrhanTutuklansin

Nörobilimci Çağhan Kızıl: Her gün insanlığımızdan utanıyoruz. 17 yaşındaki çocuğu 20 gün alıkoyup tecavüz eden adam serbest, olayı haberleştiren gazeteci gözaltında, o çocuk yaşamını yitirdi. Yere batasıca sistemin karakteri, cezasız kalan ve desteklenen eril şiddet.Münferit değil!

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *