ANASAYFA arrow right Yaşam

Adalet istemekten, suçlarınızı deşifre etmekten vazgeçmeyeceğiz

Adalet istemekten, suçlarınızı deşifre etmekten vazgeçmeyeceğiz
YAYINLAMA: 11 Aralık 2020 / 21.04
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2020 / 21.06
Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, ‘Gercüş’te ne oluyor’ diye sordu

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Kadın Sekreteri Elif Söyleyici, “Belirtmek isteriz ki işlenen tüm bu suçların, suçluların ve etkin soruşturma yürütmeyenlerin, suçluyu koruyan ve bu suça ortak olanların hesap vereceği günler yakındır. Biz kadınlar susmadan yılmadan işlenen tüm bu suçların deşifre edilmesinin takipçisi olacağız. Adalet demekten vazgeçmeyeceğiz, sizin suçlarınızı deşifre etmekten vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

27 erkeğin isminin geçtiği, dosyaya 11 erkeğin adı eklendi

Söyleyici, “Maalesef, bu ülkede her yeni güne siyasi iktidarın yürüttüğü politikalar nedeni ile kadına  yönelik şiddet ve çocuğa yönelik istismar haberi ile uyanan bir toplum haline geldik ve maalesef birkaç gün önce Batman’ın Gercüş ilçesinde 15 yaşına bir kız çocuğuna, içlerinde kamu görevlilerinin de olduğu 27 kişi tarafından tecavüz edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. 15 yaşındaki çocuğun karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğu ortaya çıkmış ve çocuğun şikayeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki erkek cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınmıştır. Savcılık şüphelilerden M.A'nın tutuklandığını açıklamıştır, soruşturmada, aralarında; uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu 27 erkeğin isminin geçtiği, ancak yalnızca 11 erkeğin soruşturma dosyasına eklendiği kamuoyu tarafından biliniyor” dedi.

Söyleyici, “Olayın açığa çıkması ile beraber; gerek soruşturmayı yürüten savcılık gerek ise havuz medyası tarafından olayın iç yüzü gizlenmeye çalışılmış, kamuoyu aydınlatılmadığı gibi bu haberi yayınlayan ajansın kendisine tehdit mesajları gönderilip, yaşanan bu tecavüz olayına ilişkin de yayın yasağı getirilmiştir. Bunun bize göre nedeni; siyasi iktidarın kadına ve çocuklara ilişkin politik yaklaşımı aynı zamanda erkek iktidar siyaseti olduğundan anlıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

İstismar olayının yine cezasızlık politikası ile üstü kapatılmak isteniyor

Gercüş savcılığının ilk andan itibaren soruşturma dosyasına yaklaşım tarzının, yaşanan bu istismar olayının yine cezasızlık politikası ile üstünün kapatılmak istendiği kaygısını yaşadıklarını kaydeden Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Kadın Sekreteri Elif Söyleyici, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Nitekim; İpek Er’e tecavüz eden, ölümüne sebep olan uzman çavuş Musa Orhan cezasızlık ile ödüllendirildi, yine Mardin’de B.K. olayında da aynı politika izlendi. Kürt illerinde taciz ve tecavüzün cezası hukuki alanda yok ediliyor. Siyasi iktidarı bunu bir özel vatandaş politikası olarak gerçekleştiriyor.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *