ANASAYFA arrow right Güncel

Adalet Bakanlığı'na verilen 3 bin 553 soru önergesinden 154'ü yanıtlandı

Adalet Bakanlığı'na verilen 3 bin 553 soru önergesinden 154'ü yanıtlandı
YAYINLAMA: 04 Haziran 2020 / 18.48
GÜNCELLEME: 04 Haziran 2020 / 18.48
Hakkari Milletvekili Dede, Meclise sunulan ve cevaplanmayan soru önergeleri ile ilgili olarak, "TBMM'nin ve kendisini yapısallaştıran milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile nasıl pasifleştirildiğinin açık bir beyanı durumundadır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi Hakkari Milletvekili Sait Dede'nin soru önergesine gelen yanıta göre; 27. Yasama döneminde Adalet Bakanlığı'na tüm partilerin verdiği 3553 soru önergesinden 154'ü yanıtlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na verilen toplam soru önergesi 2078 iken cevaplanan önerge sayısı ise 334.

Dede, Meclise sunulan ve cevaplanmayan soru önergeleri ile ilgili olarak, "TBMM'nin ve kendisini yapısallaştıran milletvekillerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile nasıl pasifleştirildiğinin açık bir beyanı durumundadır" dedi.

İç Tüzük: Sorular en geç 15 gün içinde yanıtlanmalı

Dede, 7 Mayıs 2020'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türkiye Büyük Millet

sorumlu olduğu parlamenter sistemde, parlamentoların yasa yapımından sonra en önemli işlevi denetimdir. Bu denetim yollarından biri de soru önergeleridir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hem yasa yapımına hem denetim yollarına büyük bir darbe vurmuştur. Yürütmenin hazırladığı Yasa teklifleri komisyonlarda muhalefetin görüş ve önerileri dikkate alınmadan, uzmanlar dinlenmeden ve tek bir virgülü dahi değiştirilmeden aynen geçmektedir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *