ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Açlık sınırı genişliyor

Açlık sınırı genişliyor
YAYINLAMA: 24 Mart 2023 / 18.31
GÜNCELLEME: 24 Mart 2023 / 18.31
Ekonomik krizin etkisi derinleştikçe yoksulun faturası da ağırlaşıyor.

Bir kilo soğanın 900 bin lira olduğu kentimizde fakirin artık soğan ekmek yemesinin bile zorlaştığına dikkat çekiliyor. Kenar mahallelerde çocuk, kadın ve erkek ellerinde yemek satırlarıyla aşevinin yolunu tutarken, kentin muhtelif yerlerindeki iftar çadırları insanların açlığına geçici çözüm oluyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Pakhuylu, aşevinden yemek yiyenlerin arttığına dikkat çekerken, Hacıbaba aşevinden 2 bin 700, Bekirbey aşevinden bin 200, Perilikaya aşevinden de 2 bin 500 kişinin her gün yemek aldığını söyledi.

Bir kap yemeğe muhtaç ettiler

Fakirliğin her geçen gün biraz daha arttığını, ancak aşevinden yemek yiyen işsiz ve fakir insanların, ekonomik durumları iyileşince gelip kartlarını teslim etmesini ve kendilerinden daha fakir insanların faydalanmasına yardımcı olmalarını hatırlatan Pakhuylu, “Vatandaşlarımızdan gerçekten yemeğe ihtiyacı olanların başvurmasını istiyoruz. Burada çıkan yemekler son derece güzel ve sağlıklı koşullarda hazırlanmıştır. Her ailenin doyabileceği kadar yemek veriyoruz. Her gün kart sayısından daha fazla yemek yapılıyor, kartı olmayan ancak yemek almaya gelen vatandaşlar geri çevrilmesin. Çünkü biz kartı olsun ya da olmasın yemek almaya gelen hiçbir vatandaşın elini boş göndermek istemiyoruz. Ancak gerçekten ihtiyaç sahipleri gelirse hem adil olur, hem de biz işimizi daha sağlıklı şekilde yapmış olmanın huzurunu yaşarız” şeklinde ifade etti.

Fakir sayısı arttı

Pakhuylu, ekonomik krizlerin etkilerinin giderek daha fazla görüldüğünü belirtirken, “Aşevleri açılmazdan önce belli bir tespit yapmış ona göre kapasite belirlemiştik. Hacıbaba’da bin 700 kişilik bir başburu olmuştu. Şimdi 2 bin 750 kişi aşevinden yemek alıyor. Perilikaya’da 2 binin altındaydı, şu anda  bin 500 kişi oldu. Bekirbey’de 700’lerde olan sayı bin 200’e çıktı. Ancak buna rağmen haftada birkaç kişi gelip aşevinden yemek almak için kart istiyor. Fakat aşevlerinin de belli bir kapasitesi var. Ancak biz insanların muhtaç olduklarını göz önünde bulundurup, mümkün olduğu kadar insanların boş çevrilmemesi konusunda görevlilerimizi tembih ediyoruz” dedi.

Bir kilo soğan 900 bin lira

Vatandaşları hazıra alıştırmak gibi bir niyetleri olmadığını, ancak soğan ekmek yemenin bile yoksul için zorlaştığına dikkat çeken Pakhuylu, “Bir kilo soğan 900 bin lira vatandaş ne yapsın. Her yemeğe giren soğan 900 bin lira olunca gerisini varın siz hesap edin. Yoksul insanların kazan kaynatması giderek zorlaşıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *