ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Açlık, sefalet ve işsizlik çığ gibi büyüyor

Açlık, sefalet ve işsizlik çığ gibi büyüyor
YAYINLAMA: 11 Ağustos 2020 / 15.29
GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2020 / 15.29
Emek Platformu tarafından hükümetin uygulamaları yaşanılan açlık, işsizlik ve pahalılığı İstasyon Meydanı’nda yapılacak olan miting saat 13.30’da başlıyor.

Mitinge herkesin davetli olduğunu açıklayan Emek Platformu temsilcilerinden Tek-Gıda İş Şube Başkanı Ali Gökdemir işsizliğe, açlığa-ve sefalete dur, IMF ve Dünya Bankası politikalarına hayır demek ve iş güvencesi yasasının çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Devleti küçültürken işçi memur kıyımı ve kurumların peşkeş çekilmesine dur demek için miting düzenlediklerini belirten Gökdemir, “Ülkeyi yönetemeyen hükümetten kurtulmak ve ülkenin savaşa sürüklenmesine, hortumcuların, yağmacıların ve çıkar odaklarının rant paylaşımına dur demek için, IMF programı değil, halkın programı olan emek programının uygulanması için herkesi mitinge çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Tarihinin en ağır ekonomik kriziyle çalkalanan ülkede krizin yükünü emekçilerin sırtına yıkmaya hayır demek için bugün alanlarda olacaklarını hatırlatan Emek Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Seyfettin Bayramoğlu, son 20 yılda 18 defa IMF programı uygulanmış olmasına rağmen, her yılın bir önceki yılı arattığına dikkat çekti. IMF programlarını uygulayan tüm partiler ve hükümet ortaklarının yalan ve demagojiyle emekçilere sabredin, kemeri sıkın refaha kavuşacaksınız diyerek yalan söylediklerini hatırlatan Bayramoğlu, “Açlık, sefalet ve işsizlik çığ gibi büyüyor. İğneden ipliğe her şeye zam yapıldı. Tüp 6 milyondan 16 milyona, şeker 400 bin liradan 1 milyona, ekmek 75 bin liradan 150 bin liraya fırladı. Halk vergilerle haraca bağlanırken ucuzlayan tek şey insan emeği oldu. Çöplükten ekmek toplayan insan görüntüleri, bayat ekmeği 50 bin lira daha ucuza almak için sıraya girenler, iftar çadırlarında bir kap yemek almak için yaşanan izdihamlara dur demenin zamanı geldi” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *