ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Acılar paylaştıkça azalır

Acılar paylaştıkça azalır
YAYINLAMA: 03 Ocak 2023 / 13.00
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2023 / 13.00
Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, acıların paylaştıkça azalacağını, bu nedenle dar gelirli insanların zor günlerinde taziyelerini kabul edebileceği bir taziye evi yaptıklarını söyledi.

Çıksorut emekliler lokali ve taziye evinin açılışına çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle açan Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, taziye evinin sosyal dayanışmanın sergilendiği yerler olduğunu söyledi.

Taziye evleri sosyal dayanışmanın yaşandığı yerlerdir

Taziye evi kurmadaki amaçlarını açıklayan Bozgeyik, “Bu bölgede oturan vatandaşlarımız dar gelirli. Mütevazı, küçük evlerinde güç şartlarda yaşamakta. Geleneklerimize göre cenazesi olan aileler en azından bir hafta evlerinde taziye için gelen hısım, akraba ve dostlarını ağırlamak mecburiyetindedirler. Ancak kendi ailesinin yaşayabileceği kendi evinde taziye kabul etmenin güçlüğünü düşünün. İşte böyle acılı gününde bu taziye evlerimizden herkes yararlanmakta. Vatandaşlarımız bu taziyelerimizde misafirlerini kabul ederken çay ikramını da yapacak ve hiçbir ücret ödemeyecektir” diye konuştu.

Taziye evlerinin taziye kabul günlerinin dışında emekliler lokali olarak Semt sakinlerine hizmet vereceğinin altını çizen Bozgeyik, “Emekliler burada vaktini geçirerek, kitabını, gazetesini okuyabilir. 1 kuruş ödemeden çayını içebilir” dedi. Çıksorut Mahallesi’ndeki taziye ve emekliler lokalinin açılışına, çok sayıda davetli katıldı. Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik, Çıksorut Mahallesi’ndeki emekliler lokali ve taziye evinin açılışını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *