ANASAYFA arrow right Yaşam

Acil olarak istasyona ihtiyacımız var

Acil olarak istasyona ihtiyacımız var
YAYINLAMA: 28 Mayıs 2021 / 21.08
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2021 / 21.08
TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği, 450 kişilik arama kurtarma ekibi ve birçok gönüllüsü ile 29 il ve 12 ülkede faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor

TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Yaprak, dernek olarak Gaziantep’e çok önem verdiklerini kaydederken, “Milletin ve devletin yanında olacak gönüllü bir ekip kurduk. Olası bir afette devletin yanında olmak istiyoruz. Bunu da hızlı bir şekilde yapabilmemiz için teçhizat ve istasyona ihtiyacımız var. Gaziantep Valiliği ve belediyenin bu konuda çok duyarlı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  

Üye sayımız artıyor

Gaziantep’te yapılanmaya başladıklarını ifade eden Yaprak, “Arama ve kurtarma alanında uluslararası olan ilk derneğiz ve 12 ülkede temsilciliğimiz var ve Musul ve Kerkük’te de temsilcilikler kuruyoruz. Gaziantep Valisi ile görüşüp derneğimizin yapılanmasıyla ilgili bilgi verdik. AFAD ile görüştük ve birlikte üyelerimizin tümüne eğitim verdirttik, sahada tatbikat yaptırdık, eğitime katılanlara sertifikalarını aldılar. Gaziantep ve Türkiye genelinde üye sayımız gittikçe artıyor ve gönüllü 10 bin civarında üyemizin yanı sıra herhangi bir afet olayında sahaya inecek üyelerimiz var.” ifadelerini kullandı.

İstasyon için valilik ve belediyeden destek verilmesini bekliyoruz

Teçhizat sıkıntılarının olduğunu ancak en büyük sorunlarının istasyon olduğunu dile getiren Yaprak, “AFAT ile ortak hareket ederek teçhizat eksikliğini giderebiliriz ama en önemli ihtiyacımız istasyon merkezidir. Çünkü olası bir afette hızlı bir şekilde toplanıp olay yerine hareket etmek için bir istasyona ihtiyacımız var. İstasyon için valilik ve belediyeden destek verilmesini bekliyoruz.  Eksiliklerimizi hızla tamamlayıp Ankara, Ege bölgesindeki seviyeye gelmek istiyoruz. Çünkü bu bölgeler bizden çok daha ilerideler. Bu bölgelerdeki valilik ve belediyeler istasyon için yer ve gerekli tüm desteği verdiler. Gaziantep’te de verilecek desteklerle onların seviyesine ulaşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Yaprak, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Derneğimiz hava, deniz ve kara koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğal afetlerde, büyük kazalarda tamamen gönüllü olarak amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken uygun koşulları oluşturmak, arama-kurtarma çalışması yaparak kazazedelere temel ilk yardım desteğini sağladıktan sonra emniyetli ortam koşullarında nakillerini sağlamak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek ve arama-kurtarma konularında toplumu bilgilendirmek için kuruldu.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *