ANASAYFA arrow right Yaşam

Açıklanan küçükbaş kurbanlık satış fiyatını tanımıyoruz ve geçersizdir

Açıklanan küçükbaş kurbanlık satış fiyatını tanımıyoruz ve geçersizdir
YAYINLAMA: 03 Haziran 2021 / 21.05
GÜNCELLEME: 03 Haziran 2021 / 21.42
Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, önceki gün açıklanan küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatlarını tanımadıklarını ve geçersiz olduğunu söyledi.  

 

Önceki gün Gaziantep Bakkallar ve Bayiler Odası’nda yapılan toplantı sonrasında 2021 yılı büyük ve küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatları kamuoyuna açıklandı. Yapılan açıklamada, büyükbaş dana 30, düve 29, inek 27 TL ve Antep Halliği 34 ve Van beyazının 32 TL’den satışa sunulacağı dile getirildi.

Başkan Türkman, yaptığı açıklamada, küçükbaş kurbanlık satış fiyatını tanımadıklarını ve geçersiz olduğunun altını çizdi. “Üreticiyi çok sıkıntıda bırakan yem fiyatları başta olmak üzere yaklaşık yüzde 100 artan girdileri ve tüketicinin alım gücünü de dikkate alarak önümüzdeki günlerde 2021 yılı kurbanlık fiyatımızı açıklayacağız” açıklamasını yaptı.

5-10 üyesi olan dernekler
bu işe karışmamalı

Türkman, “Gaziantep’te toplamda 10 bine yakın üyesi bulunan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Gaziantep Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri adına kurbanlık fiyatlarını açıklamaya yetkili merciler olup, 5-10 üyesi olan dernekler bu işe karışmamalıdır, bu açıklama etik de değildir. Kurumlar kendi çalışma alanları içerisinde kalırlarsa saygı görürler, başka kurumların çalışma alanlarına müdahale yapıldığı zaman saygılarını da yitirmiş olurlar” dedi.

2 Haziran tarihinde Gaziantep Bakkallar ve Bayiler Odası toplantı salonunda kurbanlık fiyatları ile ilgili basın açıklaması düzenlendiğini hatırlatan Türkman, “Söz konusu kurbanlık fiyatları ile ilgili basın toplantısına Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı, Gaziantep Kilis Veteriner Hekimler Odası Başkanı, Gaziantep Bakkallar Odası Başkanı, Gaziantep Et ve Süt Üreticileri Derneği, Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Derneği Başkanı’nın katılarak ortak açıklama yaptıklarına maalesef şahit olduk” ifadelerini kullandı.

 

Türkman, “1 Haziran tarihinde üreticilerimizin başta yem fiyatları olmak üzere TMO aracılığıyla satılacak olan arpa, arpadaki KDV oranı, küçükbaş hayvancılık desteklemeleri gibi yaşanan sıkıntı ve sorunları anlatmak üzere Ankara’ya Tarım ve Orman Bakanlığımıza giderek genel müdürlerimiz ile görüştüm. Ankara’da iken Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanımız 2 Haziran tarihinde açıklama yapacaklarını benim de katılıp katılamayacağımı sordular, kendilerine katılamayacağımı birkaç gün sonra açıklama yapmamızın doğru olacağını belirttim. Ancak 2 Haziran’da 2021 yılı kurbanlık fiyatlarının açıklandığını maalesef öğrendik. Basın açıklamasını yapan kurumların içerisinde 6 bin üyesi Gaziantep’in en büyük Birliği ve en büyük STK’larından biri olan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Gaziantep Sığır Yetiştiricileri Birliği olmadığını görüyoruz. Oysa son 3 yıldır Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yok” açıklamasını yaptı.

 

“Gaziantep Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile beraber Kurbanlık fiyatlarını açıklayarak bu işi en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz. Doğrusu da budur” diyen Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, konuşmasını şöyle bitirdi: “Birlik olarak buğday fiyatını açıklamadığımız, açıklayamayacağımız gibi Şehitkamil Ziraat Odası da kurbanlık fiyatlarına doğrudan karışmamalıdır. Birlik olarak Veteriner Hekimler Odası Muayene ücreti tarifesini açıklamadığımız, açıklayamayacağımız gibi Gaziantep Kilis Veteriner Hekimler Odası da kurbanlık fiyatlarına doğrudan karışmamalıdır. Birlik olarak bisküvi, çikolata, kraker fiyatını açıklamadığımız, açıklayamayacağımız gibi Gaziantep Bakkallar Odası da kurbanlık fiyatlarına doğrudan karışmamalı.” Hüseyin Karataş

 

 

 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *