ANASAYFA arrow right Yaşam

Açık olan işletmeler yüzde 50 kapasite ile çalışıyor

Açık olan işletmeler yüzde 50 kapasite ile çalışıyor
YAYINLAMA: 17 Ocak 2021 / 19.35
GÜNCELLEME: 18 Ocak 2021 / 20.32
Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, esnafın yapılandırılan borçları ödeyemeyecek durumda olduğunu açıklarken, borçların ertelenmesini istedi.

Baklavanın eski fiyattan satılması gerektiğini vurgulayan Bayrakçı, “Biz zam teklifinde bulunduk, GESOB izin vermedi. Dolayısıyla baklavanın eski fiyat üzerinden satılması gerekirken, Ticaret Odasına kayıtlı baklavacılar baklavaya yüzde 15 zam yaparak, yüksek fiyattan satıyorlar” diye konuştu.

 Aşının gelmesiyle sektör umutlandı

Aşının gelmesiyle sektörün umutlandığını ifade eden Bayrakçı, “Sektör olarak pandemi öncesine dönmeyi bekliyoruz. Çünkü esnafımız nefes almada zorlanıyor. Kısıtlamaların 15 Şubat itibariyle kaldırılacağını duyduk, ama ne kadar doğru olduğunu bilmiyoruz. Kısıtlamaların kalkması esnaflarımıza ve halkımıza bağlıdır. Dolayısıyla alınan tedbirlere ve kurallara uyarsak hükümetimizde gerekeni yapacak” dedi.
Pandemi sürecinde kapanan esnafların bulunduğuna dikkat çeken Başkan Bayrakçı, “Sektörümüzde kapanan iş yerlerinin yanı sıra genelge gereği açılmayacak olanlarda bulunuyor. Açık olanlarda en fazla yüzde 50 kapasite ile çalışıyorlar. Dolayısıyla personel sayısında da azalma gidilmek zorunda kalındı. Bu şekilde çalışmayla giderler karşılanmıyor” şeklinde konuştu.

Kendine göre fiyat belirleyen çok işletme mevcut

Başkan Bayrakçı, ürünlere zam yapmamak için direndiklerini kaydederken, “Esnafımızın zam talepleri var, ama ‘Müşteri az olduğundan bu süreçte zam yapmayalım” diyoruz. İlerleyen zamanlarda ham maddelere ve girdi fiyatları artmazsa ürünlere zam yapmayız, ama maliyetler artarsa zam yapmak zorunda kalacağız. Fiyat tarifesine uyan kadar uymayanda var. Kendine göre fiyat belirleyen çok işletme mevcut. Bu işyerlerini uyarıyoruz, uymayanlara para cezası kesiliyor. Müşterilerimizin de fiyat tarifesini sorgulaması gerekiyor” diye açıklama yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *