ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Acı bir tablo

Acı bir tablo
YAYINLAMA: 26 Nisan 2021 / 15.00
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2021 / 15.00
Dünya Bankası’nın yayınladığı Kültürel Kalkınma Raporu sonuçlarına bakıldığında Türkiye ile ilgili verilerin çok acı olduğuna dikkat çekildi.

OSB Başkanı Akif Ekici, AB‘ye adaylık için mücadele veren Türkiye’nin bu durumda olmasının düşündürücü olduğunu, ekonomi 2001 yılı içerisinde yüzde 7-8'lik daralmayla dünyada 4. sırada ver alırken, 116 milyarlık dış borç ile Türkiye’nin dünyanın en borçlu ülkesi konumunda olduğunu açıkladı.

Ülke nüfusunun yüzde 18’i yoksulluk sınırının altında yaşarken, kişi başına düşen yıllık 2 bin 160 dolarlık gelirle yine dünya ortalamasının çok altında yer aldığımızı söyleyen Ekici, “Acil önlemler alınmazsa 2003 yılında bundan daha kötü sonuçlar çıkabilir. Bu kötü tablonun nedenleri kamuda yaşanan savurganlık, siyasi istikrarsızlık, yanlış ekonomi politikaları ve iş bilmez yöneticilerdir

Ülke nüfusunun yüzde 18’i yoksulluk sınırının altında yaşarken, kişi başına düşen yıllık 2 bin 160 dolarlık gelirle yine dünya ortalamasının çok altında yer aldığımızı söyleyen Ekici, “Acil önlemler alınmazsa 2003 yılında bundan daha kötü sonuçlar çıkabilir. Bu kötü tablonun nedenleri kamuda yaşanan savurganlık, siyasi istikrarsızlık, yanlış ekonomi politikaları ve iş bilmez yöneticilerdir.

Yetkililerin bu raporu ayrıntılı olarak incelemeleri ve ülkenin ne kadar kötü idare edildiğini görmeleri gerekmektedir. Soruna çözüm bulması gereken devletin kendisidir. Çünkü sorunun esas nedeni uzun yıllardan beri ısrarla uygulamaya devam edecektir. Bundan kurtulmanın tek yolu daha fazla üretimdir” diye konuştu. Türkiye’de üretimin önünde birçok engel olduğunu, bunlar kaldırılmadıkça üretim artışının söz edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *