ANASAYFA arrow right Yaşam

Acı biber yemek yaşamı uzatıyor

Acı biber yemek yaşamı uzatıyor
YAYINLAMA: 12 Ocak 2021 / 21.03
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2021 / 21.03
Çin, İtalya, İran ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde yarım milyon kişinin sağlık kayıtlarına bakan araştırmaya göre, acı biber yiyenlerin tüm nedenlere bağlı ölüm riskini yüzde 25 azalttığı bulundu.

Yeni bir araştırmaya göre acı biber yemek, hayatınızı uzatabilir. Çin, İtalya, İran ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde yarım milyon kişinin sağlık kayıtlarına bakan araştırmaya göre, acı biber yiyenlerin tüm nedenlere bağlı ölüm riskini yüzde 25 azalttığı bulundu.

Çalışma Cleveland, Ohio'daki Cleveland Clinic'in Kalp, Vasküler ve Toraks Enstitüsü tarafından gerçekleştirildi. Bu çalışmanın kıdemli yazarı Dr. Bo Xu, BBC'ye şunları söyledi: "Bizim çalışmamız, tam olarak hangi tür acı biber, alım şekli ve miktarı ve sıklığı gibi soruları cevaplayacak güçte değil, çünkü bu çalışmalar arasındaki değişen noktadır. Doğru ve tutarlı olan şey, kapsaisin olarak bilinen bir kimyasal olan ve acı biberde bulunan aktif bileşenin muhtemelen birçok potansiyel sağlık yararına aracılık ettiği."

Çalışma ayrıca, acı biberi nadiren ya da hiç yemeyen bireylere kıyasla, acı biber yiyenlerin kardiyovasküler ölümlerde yüzde 26, kanser ölümlerinde yüzde 23 ve tüm nedenlere bağlı ölüm oranında yüzde 25 görece azalma olduğunu buldu.
Önceki çalışmalar, kanseri önlemeye yardımcı olan anti-enflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip olduğunu bulmuş, araştırmacılar ayrıca acı biber yemenin kalp hastalığından ölme riskinin daha düşük olduğunu bulmuşlardı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *